torsdag 26. juni 2008

Før bloggen var hyttebokaPå hytta driver vi selvsagt med utstrakt hyttebokføring. Det er alltid hyggelig å bla gjennom gamle boksider. Der er pappas nedtegnelser om hvilken type beis han brukte på terrassen, etterettelig informasjon om vindstyrke og bølgehøyde for tjuefem år siden, hyppige dagsturer til Sverige under polstreiken (å ja, polstreiken, ja, den hadde jeg glemt!) på åttitallet, fjortis-Hanne som har prøvd å skrive noe morsomt og treffende om mygg, og forlengst arkiverte gamlekjæresters slurvete signaturer. Det er rett og slett steinalderversjonen av et bloggarkiv, og disse hyttebloggene...unnskyld, hyttebøkene er både nyttige og underholdende.

Sjangeren er for øvrig noe helt for seg selv. Jeg har ikke tall på alle innføringene som begynner med "Vi ankom i xx-tiden. Været var fint/grått/friskt (sett inn det som passer). Deilig å være her igjen!" Og slik fortsetter det etter en rimelig fastsatt mal. Vi beskriver vind og vær, spill og mat. Selv om jeg prøver å variere, glir jeg liksom umerkelig inn i hytteboksjangeren før jeg har fått sukk for meg. Og egentlig er det noe fint og trygt med det. Det er grenser for hvor spenstig man trenger å være i ei hyttebok.

Nå har også Storebror begynt å interessere seg for sidene som omtaler ham fra "da jeg var liten", som han sier. Forrige tur satt vi derfor og leste om bleieslutt, teltsoving og gullkorn fra barnemunn. Fra sommeren 2006, altså den sommeren Storebror var 5 1/2 år gammel, fant vi Reglene.
La meg ile til og understreke at det ikke dreier seg om den irriterende boka ved samme navn. Dette er Storebrors egne regler, som han formulerte og høytidelig dikterte den sommeren. Han kan ha en viss (kremt) pompøsitet ved seg av og til, og han er dessuten en svoren tilhenger av regelverk. Dermed dikterte han fire essensielle leveregler som alle burde følge.

Her er altså Reglene (de er delt inn i kapitler, men det tror jeg først og fremst skyldes at han syntes ordet kapittel var fint):

* Kapittel 1: Plukk alltid en firkløver når du skal ønske deg noe.
* Kapittel 2: Gå alltid på speiderskole når du er speider.
* Kapittel 3: Vær alltid på et fjell når du vil gå på et fjell.
* Kapittel 4: Vær alltid glad når du er glad.Så da vet vi det!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så herlig!

Jeg tror vi må gå til anskaffelse av hyttebok på hytta vår, jeg. Det har det aldri vært der, så det er visst på tide at noen tar ansvar.

Hanne sa...

Jøss, jeg ville tippet at du, av alle, hadde hyttebok, Lin! Du som er så glad i å skrive. Det er bare å skaffe seg først som sist, og husk å la ungene skrive der. Det er stas om noen år. :)

Anonym sa...

Kloke gutten! :)

I morra skal jeg ta ham på ordet, kan du fortelle ham. Jeg vil nemlig gå i en skog, så da må jeg jo bare passe på at jeg _er_ i en skog, da! Det var jommen lurt! :)

Måtte han aldri glemme å være glad når han er glad... :)

Hanne sa...

Vildemammaen: Så fint at du gjør som du får beskjed om. :o)
Og ja, det er jo faktisk ikke alltid så lett å huske å være glad når man er glad, fordi man stresser eller henger seg opp i dusteting. Så han har et poeng. Måtte vi alle klare å huske det!

Anonym sa...

Storebror høres meget klok ut.
Jeg vil begynne å følge reglene fra og med i dag. I dag skal jeg ut å plukke meg en firkløver, for jeg ønsker meg nye sandaler.

Hanne sa...

Fran: Så bra! Og lykke til med sandaler. :)