tirsdag 13. mai 2014

Lillesøster forsker på hva som er skikkelig gøy

Det er en vanlig maikveld i denne husholdningen, noe som innebærer at hele resten av familien gjør lystbetonte ting, mens jeg sitter ensom og naglet til kjøkkenbordet og vurderer prøver og innleveringer så tastaturet går varmt og kjeven spenner seg.

Neida, jeg klager ikke (så veldig mye), for jeg vet jo at jeg får igjen for de utallige vårkveldene og -helgene med hode og fingre fulle av vurderingskriterier og framovermeldinger og eksamensforberedelser i form av avspasering i slutten av juni. Men akkurat nå er det travle tider, baktusbror.

Lillesøster var såvidt hjemom til middag før hun strøk avgårde igjen, ut til kompisgjengen. Folk som snakker om at unger nå til dags aldri leker ute, bor åpenbart ikke på Skjetten. Her myldrer det av unger i stikkveiene, på lekeplassene og i skogholtene. Det går i sisten, fotball, gjemsel, trehyttebygging, sykling, rollerblades og annen moro – og garantert en del aktiviteter foreldre egentlig ikke vil vite om. Uansett har de det travelt, ungegjengen, og voksnes smålige forsøk på å begrense avkommets frihet med kjedelige ting som middagstider, leggetider og denslags, blir møtt med ymse varianter av diskusjon eller unnvikelse.

Der satt jeg altså og jobba for meg selv. Temmelig presis klokka 19.20 ringte telefonen min. Det var Lillesøster, som skulle vært hjemme klokka 19.15. Nå var hun på lekeplassen, det hørte jeg av lydene i bakgrunnen (både på telefonen og gjennom vinduet, i en fiffig stereoeffekt).
– Hei mamma!, utbrøt hun med sin mest entusiastisk-blide stemme.
– Hei jenta mi, sa jeg, litt mer avventende.
– Du mamma, kan jeg få lov til å være ute litt til, for du skjønner, jeg er kjempesvett! 
– Uhm...hæ?
– Ja. Jeg er kjempesvett, og det er et klart bevis på at jeg har det skikkelig gøy!

Det er vanskelig å være firkanta i møte med så god argumentasjon og klokkeklare beviser.

5 kommentarer:

Kirsten sa...

Godt argumentert, synes jeg! Min tiåring plumpet forresten ut her en kveld med at hun syntes at vi kanskje var litt for LITE strenge med innetider, leggetider og sånn... Av og til tok hun en hvit løgn og sa til vennene "Jeg må være hjemme klokka åtte" fordi hun var trøtt og ville hjem, men ikke ville innrømme det ;-)

Vi burda altså ha fastere rutiner for både middag og innhenting om kvelden, mente tuppa mi :-) De har det temmelig fritt på akkurat det området, men så er vi nok for strenge på andre områder... Vår- og sommerkvelder er jo helt ypperlige for utelek. Hos oss også vrimler det av barn og ungdom ute (selv om de samme også bruker mye tid foran skjerm) - og jeg synes bare det er herlig når de kan nyte kveldene ute sammen!

Fran sa...

Måtte lillesøster bli skikkelig svett mange, mange ganger til. Du skal lete lenge etter et bedre argument for å få være lenge ute om kvelden.

Hanne sa...

Kirsten:
Å, det husker jeg faktisk at jeg av og til gjorde da jeg var barn selv: Løy og sa at jeg måtte hjem, fordi jeg var lei og ville være inne.

Som regel har vi temmelig faste innetider hos oss (til Lillesøsters høylytte frustrasjon), men jeg må tilstå at jeg er svak for sånne lyse kvelder med venner, lek, frihetsfølelse og latter – det er noen av de fineste minnene jeg har selv, og jeg unner ungene å oppleve det samme. Da er det lett å gi etter for svært gode argumenter. ;)

Fran:
Ja, ikke sant? Klart hun måtte få være ute litt lenger.

Alan Curtis sa...

Jeg vil dele med dere alle her om hvordan jeg får lånet mitt fra Herr Benjamin som hjalp meg med et lån på 400 000,00 euro for å forbedre virksomheten min. Det var lett og raskt når jeg søkte om lånet når ting ble grovt med virksomheten min. Benjamin gir meg lån uten forsinkelse. her er Mr Benjamin e-post / whatsapp-kontakt: +1 989-394-3740, lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com

dinhdiepphuongtrinh sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.