tirsdag 12. august 2008

DrittpratJeg har tenkt en del på menns fordøyelsessystem. Hva er egentlig greia der?
Det snakkes nemlig mye om at kvinner bruker lang tid på badet, men det er ingenting sammelignet med hvor lang tid menn bruker på do.

Jeg har rikelig med empiri. Jeg bor sammen med to eksemplarer av arten, og har faktisk opplevd å komme for sent til ting fordi Mannen "bare skal på do først" og blir borte i samfulle tjue minutter. Helt ubegripelig. På jobb har jeg kunnet observere mannlige kolleger som plystrende går mot do med en avis under armen, og kommer tilbake en lunsjpausetid senere (da kan de for øvrig spare seg for å slenge den samme avisa på spisebordet).

Jeg har dessuten flere sommeruker til rådighet for å studere fenomenet.
For når man er opptil ni-ti personer som deler på én utedo, er det vanskelig å komme unna observasjoner av andres tidsbruk på do.
Og herrene, som stort sett tisser utendørs, låser seg altså inne der i uminnelige tider for å gjøre drittarbeidet sitt.
Da jeg luftet spørsmålet i sommer, var egentlig alle enige i at menn bruker lenger tid, men ingen hadde noe fornuftig svar på hvorfor det var sånn.
"Det er fordi de leser på do", foreslo et par av gjestene. Men på doen ligger det alltid lesestoff, og både undertegnede og andre venninner leser der, uten at vi dermed bruker nærmere en halvtime på å få jobben gjort.

"Kanskje dere egentlig går på do før dere må skikkelig?", undret jeg. Men ingen av dem ville vedkjenne seg det. "Det tar bare så lang tid, liksom",, var det gjengse svaret.
Men jeg slutter ikke å lure på det. Hva er greia? Kan de ikke bare gå inn og få jobben gjort, i stedet for å marinere i sin egen odør så lenge at blodsirkulasjonen i beina stopper og man får dosetemerker i rompa? Så forbanna hyggelig er det tross alt ikke der inne.

8 kommentarer:

Toril sa...

Først tenkte jeg at jeg skulle forbigå denne i stillhet for å unngå å blamere meg selv, men av uforståelige grunner sitter jeg her og skriver likevel!
Poenget er i hvertfall at jeg er litt mann. TTT, også på do. Og siden jeg ikke har tenkt å gå nærmere inn på fordøyelse og tarmer, vil jeg her og nå bare si at etter at jeg fikk barn ELSKER jeg å gå på do. Å lese avisen på sofaen eller en middagshvil er ikke akseptert av hverken mann eller barn, men etterhvert respekterer selv barna at man får være i fred på do, og da kan man sitte i ro og fred og lese avis mens man gir slipp på avfallet sitt: Renselse og nytelse i ett!

God skiting;-)

Toril

Hanne sa...

Haha! Toril, jeg kan uten problemer gå med på at som småbarnsforelder er dotid lik egentid. Men denne tidsforskjellen eksisterte før vi fikk barn også, her i heimen. Forresten: har dere badekar? Det er nemlig mitt tilfluktssted.

Takk for at du deler. ;o)

Toril sa...

Får du være i fred i badekaret?! Heldig du, nyt det!

toril

bigdaddy sa...

Dette er elementært. I motsetning til kvinner har menn et behov for å være alene.

Når en er samlet 9-10 personer på en sommerhytte, så er det gjerne bare ett sted mannen kan få være alene i noen minutter...


Det er sagt at menn er som vaffler. Vafflen har masse små rom. Mannen er i bare ett av disse rommene om gangen. Noen rom er for fag. Noen er for barn. Noen er for å snakke med dama.

Det spesielle er at noen av disse rommene er tomme. Det er ingenting der. Mannen har behov for å være i disse rommene i blant. Etterhvert som mannen blir presset på flere og flere områder, så er det bare et sted der mannen kan få være i dette tomme rommet.

Det er på do.

Hanne sa...

Toril: Ja, jeg får være alene der - så lenge ungene ikke får snusen i at jeg faktisk bader. Da blir det leven.

Bigdaddy: Interessant teori og søt vaffel-sammenligning, men det holder ikke helt vann i forhold til do-fenomenet. For det første er det jo slett ikke bare på hytta jeg har registrert det, og for det andre har jeg et adskillig større alenetidbehov enn hva Mannen har. Og skulle man først ønske alenetid f.eks. på hytta, er det vel mye bedre med en tur ut på svabergene eller en haneblund på soverommet enn å sitte innelåst på en kokvarm utedo?? På den annen side: Dere gjør jo noen underlige valg av og til. ;o)

Sorgenfri sa...

For et genialt innlegg! *skratte*
Jeg har desverre ingen svar å gi deg, håper på flere kommentarer fra herrelaget her!

Anonym sa...

Hanne, eksemplene dine var ikke så gode. Dersom man bestemmer seg for å vandre svaberglangs for å få litt alenetid så er likevel sjangsen for at noen foreslår å være med eller at man treffer noen på veien langt større enn 0. Man får heller ikke anledning til å lese halve 1977 årgangen av Sølvpilen. Haneblunden på soverommet er heller ikke så godt beskyttet mot inntrengninger fra både kone og barn som slåen på dodøra - for ikke å snakke om det sosiale tabuet å forstyrre/gå inn til noen som sitter på do. Dette tabuet er nok noe svekket hos kvinner som jo stort sett tilbrakte store deler av dobesøkene sine i oppveksten sammen med andre.

Anonym sa...

Kanskje de bare danser foran speilet og lager trutemunn en evighet?