tirsdag 21. oktober 2008

Bruk av politisk satire i godnattøyemed

Jeg står halvveis tvekroket utenfor rommet til Lillesøster, både lattermild og særdeles øm om hjerterota.

Lillesøster skulle ikke legge seg i kveld, og det var i hvert fall ikke den onde leggedespoten Mamma som skulle få utføre handlingen.
Ikke fillern.
Lillesøster skrek som bare Lillesøster kan, og Storebror fattet omtanke for den lille dramadama.
Han kunne godt legge henne, mente han. Og den ideen kunne Lillesøster virkelig like.

Så jeg måtte tre til side og finne en smugtitteplass rett utenfor rommet, mens en snart åtte år gammel pedagog gjorde jobben.
Og hvilken innlevelse!
Han brettet tøyet hennes så sirlig sammen og la det på krakken. Hans eget tøy har aldri fått den æren. Han klappet dyna over henne, fant frem bamse og slo av taklys, alt mens han snakket med sin mykeste kosestemme. Og på svarene hennes kunne jeg høre at dette var stas. Jeg ble så rørt, der jeg sto.

Så kom de til godnattsangen. Storebror startet friskt med "Kjære Gud, jeg har det godt..", men deretter var det bråstopp og jernteppe.

- Jeg husker ikke mer av den, jeg. Men jeg kan synge en annen fin sang for deg, forslo han etter en stunds stillhet.
- Jah, sukket Lillesøster salig.

Storebror kremtet og dro like godt til med denne sangen:


Så der sto jeg, altså, tvekroket utenfor rommet til Lillesøster, mens Storebror sang så sakte for ett lite troll, de vakreste ord han kjenner:
- Oh, if you become VP, oh it's Canada for me.
Oh, if you become VP, oh it's Canada for me,
it's Canada for me.P.S. Etterpå fikk Mamma allernådigst audiens for gjennomsynging av klassisk nattasang. Jeg er ikke helt overflødig. Men det kan kanskje være greit å pugge litt alternativ underholdning, for å henge med i svingene etter hvert.

8 kommentarer:

Karen sa...

Supert! :-)

Anonym sa...

Herlig :)

Hanne sa...

Ikke sant? Det er så mye underholdning i disse småmenneskene.

Toril sa...

Hahahaha!
Selv har jeg ofte tydd til den eneste sangen jeg kan mange vers av, som er "kringsatt av fiender". Det er en flott sang, men jeg lurer litt på hva ungene får ut av den- det er mye blod og sverd og ikke minst store og poetiske ord det ikke er så lett å få mening ut av... (men det trenger jo ikke være så store ord for at det skal være vanskelig å få mening av sanger: Lurte i mange år, faktisk til voksen alder, hva det betydde "å svei"? Som i "å føgglan som er fri dem ska vi svei å alt ska bli- mykji lys ... etc").

Hørte forresten John Cleese på radioen hin dagen. Han syns ikke så mye om Sarah Palin han heller og mente alt hun sa var latterlig, og avsluttet med at Michael ikkelenger var den morsomste Palin...

Klem Toril

Hanne sa...

Hehe, "dæm ska vi svei" er en skikkelig klassiker i misheard lyrics-avdelingen.
For øvrig synes jeg at store og poetiske ord slett ikke trenger å være noen hindring når man skal synge for barn. Jeg husker hvordan jeg smakte på sånne nesten magiske ord selv, det kan være kjempefint.
Og Cleese har unektelig et litt artig poeng. :oD

Anonym sa...

Tenk å være liten jente og ha en storebror som ikke blir opprådd for handlingslammet :-) Herlig!

Og jeg synes det er godt å lese at det er flere enn meg som har sunget for full hals "dæm ska vi svei". Må faktisk ta meg på tak for å klare det riktig nå også, det faller bare så naturlig - etter førstegangs "innlæring"

Bente

Anonym sa...

Og så ser jeg nå at jeg drev korrekturlesning litt for langt da jeg rettet opp innlegget over. Det var meningen å skryte av storebror som ikke er handlingslammet og har mange gode ideer.

Bente - igjen

Hanne sa...

Bente: Hihi, sånn du formulerte deg i den første kommentaren, virket det som om handlingslammet var et substantiv, på linje med syndebukken. Men av de to er det lille handlingslammet klart å foretrekke. :o)