onsdag 12. november 2008

Valgte privatskole - må ut med penger"Av St.Pauls rundt 340 elever er cirka 40 prosent ikke-katolske. Det må de betale for", skriver BT.

La meg ta dette med en sånn irriterende liksompedagogisk tone:
Neei, de må ikke betale for at de ikke er katolske.
De må betale for å velge en privatskole.
Herrejemini.

St.Paul er en privatskole. Det er frivillig å gå der. De som ikke kan eller vil betale for skolegang, trenger slett ikke søke seg dit.
Det er en katolsk skole. At katolikker på en privat katolsk skole som er subsidiert av den katolske kirken får lavere skolepriser, er vel å regne som en slags medlemsrabatt.

Jeg er slett ingen tilhenger av privatskoler, men dette er det skikkelig vanskelig å la seg sjokkere av, kjenner jeg.
Det er imidlertid foruroligende lett å la seg underholde av tendensiøse vinklinger i avisartikler.
Yay!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min gamle ungdomsskole:-). I min tid var valget hver fredag en time matte eller en time i kirken.... Jeg var ikke kristen og ikke katolikk, men matte frelst var jeg i allefall ikke......
Camilla:-)

Hanne sa...

Haha, så for deg var valget litt sånn pest eller kolera, Camilla?

Anonym sa...

så fint innlegg! Jeg blir så glad når jeg ser kommentarer til slike idiotartikler for jeg er en av de (forhåpentligvis mange) som ser sånt, gremmer meg og stort sett ikke snakker om det med andre enn samboeren og gode venner. Som et lite sukk til slutt må jeg bare legge til at det som er virkelig tragisk er at det nok ikke bare er journalisten, men også en god del andre (muligens også foreldre på den aktuelle skolen) som ikke ser det gode poenget du kommer med. Men, men i alle fall godt å se det skrevet ned og påpekt:)

Toril sa...

Tidig at du har gått der, Camilla:-) Jeg har ikke, men kjente en periode mange som gikk der.

Du har forøvrig et godt poeng, Hanne, jeg føler ikke den store indignasjonen, nei. Faktisk ingen i det hele tatt!

Klem, Toril

Hanne sa...

Hønemor: Takk! Og det som er så kjekt med en blogg, er at det er som en stor, virtuell mangehodet samboer man kan bitche til, selv når man er hjemme alene.

Toril: ;o)