tirsdag 10. februar 2009

Scener fra en parkeringsplass

Hvis du var ei eldre dame som spaserte over den store parkeringsplassen ved Lillestrøm videregående skole klokka 13.40 i dag, ville du ha sett ei illsint kjerring røske opp døra på en hvit Mitsubishi og brøle "FORBANNA DRITTUNGE!" til sjåføren.
Og du ville sagt deg hjertens enig.

Jeg kjører ofte bil til jobben, særlig når jeg har litt knapp tid mellom A og B. Som i dag, da jeg skulle rett fra skolen (A) til et møte et annet sted (B), ti minutters kjøretur unna. Møtet skulle begynne klokka 13.30. Klokka 13.15 kunne jeg konstatere at bilen min var fullstendig innparkert bak en (jada, du gjettet riktig) hvit Mitusubishi. Se bare her:

Bilen min er den svarte stasjonsvogna med diskret gaffatape på sidedøra (rett under det tynne laget av skitt). Der står den pent på rad, med en bilrad bak.
Bilen til venstre for meg kommer seg ut. Bilen til høyre for meg har rolig bygd seg en snøhule for vinteren. Begge radene har fri utkjørsel på hver sin side - så lenge ingen parkerer rett foran dem!Jeg brukte litt tid på å banne og fryse, for kuldegradene var rause i dag. Deretter tok jeg affære. Noen telefonmanøvre senere fikk jeg sendt avgårde en SMS med REGNR til 2282, en prima tjeneste som straks leverer navnet på eieren av bilen.
La oss kalle ham "Kenneth".
Håhå, kanskje dette ordner seg greit, tenkte jeg overmodig, og ringte til "Kenneth", som ganske riktig kunne bekrefte at han sto parkert akkurat der, midt i veien for min bil.

- Kan du brennkvikt flytte bilen din, spurte jeg.
- Øøøøøh, ja....men det blir ikke med én gang, svarte han fraværende.
- Nehei? Hvorfor ikke?
- Ja, jeg er jo på JOBB da, sa han. Med ettertrykk. Som om jeg var helt teit, lissom.
- Det er vel for pokker jeg også! Og jeg skulle vært i et møte som begynner NÅ. Du kommer hit med en eneste gang, forlangte jeg med min strengeste lærerstemme.
Det lød et oppgitt sukk i den andre enden av linja.
- Okei daa, jeg får komme.

Der sto jeg og hutret i snøen.
Minuttene gikk.
Jeg slo ihjel litt tid med å banne. Og da jeg var lei av å banne for meg selv, ringte jeg Mannen og bannet litt til ham, også. Da jeg ikke kunne kjenne fingrene mine lenger, la jeg på og puttet hendene i lomma. Og sparket litt i snøen.
Langt om lenge vurderte jeg å ringe kommunen eller politiet eller hvem det nå er man ringer for å fikse borttauing/bøtelegging/fengsling uten rettergang.
Da så jeg en skikkelse komme sorgløst slentrende mens han snakket i mobiltelefonen. Han halvflirte til meg og satte seg inn i den hvite bilen for å kjøre avgårde, fremdeles med telefonen i øret.

Ikke pokker.

Ikke i huleste heiteste om han skulle slippe unna uten så mye som et lite "beklager at jeg parkerte deg inne/at du måtte vente så lenge/at du mistet alle fingrene i en lei forfrysningsulykke på grunn av meg".
Hvor blir det egentlig av folkeskikken?

Dermed kunne den eldre dama som spaserte over den store parkeringsplassen ved Lillestrøm videregående skole klokka 13.40 i dag, se ei illsint kjerring røske opp døra på en hvit Mitsubishi og spørre sjåføren hva i &%$& han tenkte da han parkerte akkurat der.
Videre kunne hun høre sjåføren flire litt og si:

- Slapp av, a'. Er'e så farlig? ...mens han fremdeles hadde telefonen til øret.
Noe som førte til at kjerringa ga sjåføren et lynsnart kræsjkurs i parkering og folkeskikk.
På dette tidspunktet har den oppmerksomme leser kanskje gjettet at sinnakjerringa var meg.

Og da guttung...eh..sjåføren fremdeles bare flirte, endte det altså med at jeg brølte "FORBANNA DRITTUNGE!" det beste jeg kunne og strekte en frostskadd langfinger mot ham i en befriende umoden gest.


Diskuter aldri med idioter. De bare drar deg ned på sitt nivå og slår deg på erfaring.


PS. Den forbipasserende dama sa seg virkelig hjertens enig med meg. Hun viste seg å være en utmerket, liten enkvinnsheiagjeng.

20 kommentarer:

rikke sa...

Åinnihelvete! For en jævla dustekuk. Bra du kjeftet ham opp. Og FANTASTISK at du henger ham ut :D

Og Kenneth, hvis du leser dette: Slutt og vær dust, oppfør deg som folk. Kjøtthue...

Hanne sa...

Hæ, henger ham ut? Jeg har jo gitt ham anførselstegn-navn og alt? ;o)

Avil sa...

Hoho, outing på grensa, frøken Hanne!
(men eg ler og ler)

Hanne sa...

Avil: Jeg skjønner virkelig ikke hva dere mener med outing. Men at han er en drittunge, er det liten tvil om. ;o)

Dreamgirl sa...

Ååååå, det er så irriterende det der. Faens drittunger som ikke kan NOE om parkering! Bra du ga ham inn ja. Og hadde jeg vært der, hadde jeg klart blitt med i Heiagjengen din

Anonym sa...

For en JÆVLA DRITTUNGE!!!!!!!!!!
Så enig og enig, jeg hadde også eksplodert!

Du skriver jo så fornøyelig om episoden, at jeg ikke kan noe for det, men jeg sitter og ler for meg selv. Kjenner meg så igjen!!!!!!!!!!!

IDIOT er han!!

rikke sa...

På vegne av heiagjengen og til glede for nye heiere: http://www.youtube.com/watch?v=VqROayfzuho

Vibeke / Mammas Hus sa...

*ler høyt*

Jeg hadde blitt like forbannet, bare snakk til dem, drittungene!!!

Toril sa...

Takk til Rikke for magetrening og rensing av tårekanalen- det var utrolig morsomt!

Og takk til deg Hanne, som vanlig viser du deg som et strålende godt eksempel for oss som ikke vil finne oss i! Synd jeg ikke handler oftere på Spaceworld i øst, for da kunne jeg boikottet skikkelig!

Toril

Anonym sa...

Ha,ha,ha kjekt å lese at det ikke bare er jeg som eksploderer i blant:-D.

-Camilla

Stina h. sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Stina h. sa...

hahaha skjønner godt at du sprakk over den drittungen der ja:)

Kjøde sa...

Der er litt for mange Kennether i omløp, særlig her i Oslo...

Mourie sa...

Fantastisk deilig lesning, sånne utblåsninger må jeg også lære meg å ha! Og Kenneth er forøvrig et navn jeg får momentant pigger av, tenker småforbrytersk lite bøllefrø med en gang. Stå på!

Hanne sa...

Takk for alle kommentarer, dere!
En særlig takk for gjensynet med den brillefine Youtube-filmen, Rikke. Anbefales til alle!

Mourie: Jeg må nesten understreke at jeg kjenner mange Kennether som er både hyggelige, hensynsfulle og særdeles oppegående - så dette var helt tilfeldig.

Anonym sa...

Fabelaktig link, Rikke! Lo så jeg vekte gubben!

Svein Jarle Eide sa...

Ha ha. Bilnummeret er jo avbilda, så eg sendte berre den smsen som du gjorde Hanne. Ha ha ha.... vi kan kalle han "Kenneth"

Han er uansett en komplett idiot.

Hanne sa...

Roger: Det er en trøst at min sørgelige hendelse kan være til glede for andre.

Svein Jarle: Næmmen, er han lett å identifisere? DET var da ikke meningen... *kremte*

rikke sa...

Roger, Hipp hipp hejarklacken er allerede legendarisk. Og hvis du spør Bjørnar og meg pent på 17. mai, tar vi hele greia tostemt. Med glede! :D

Anonym sa...

Åååh, du er virkelig en kilde til inspirasjon, ærede Hanne! Jeg skal øyeblikkelig notere meg den kjekke sms-tjenesten og benytte den flittig hver gang egoistiske drittsekker parkerer slik at jeg ikke kommer fram med rullestol-scooteren min. Det skjer såpass ofte at jeg kommer til å få skikkelig raserianfall neste gang. (Da det skjedde meg tidligere i dag måtte jeg virkelig besinne meg for å ikke ta fram nøklene mine og ripe opp bilen, men jeg greide det.)

Skal huske å ta bilde neste gang også. Disse "Kennethene" fortjener å bli hengt ut!