tirsdag 24. april 2007

Afrohår, første forsøk

Håret mitt er såkalt "typisk nordisk", hvilket betyr at det er tynt, glatt og en enerverende blanding av elektrisk og fett. Da jeg var liten ble det holdt kort, så det kunne vokse seg tykt. Noe som selvsagt ikke skjedde (til gjengjeld har jeg rikelig med minner om å bli tatt for å være gutt, men det er et traume verdig en egen post).

Jeg har med andre ord et helt elendig utgangspunkt for å lage frisyrer på ei lita jente med afrohår. Men det jeg mangler i erfaring, tar jeg igjen i entusiasme. For, nu jäklar, skal det ordnes hår!
I går ble dermed frøkna plassert i tripp trapp-stolen med bestikkelser innen rekkevidde (pasta funker finfint) mens jeg gikk på med krum rygg. Her skulle det flettes!

Resultatet ble... interessant. Litt ujevne fletter, litt tilfeldig fordelt.Heldigvis hadde jeg et ess i ermet - eller rettere sagt, tolv ess i ermet, i form av små, lilla, bamseformede hårklemmer.
Flettene ble snurret opp og festet med disse. Det så straks ryddigere ut.

Noen lesere lurer nok på dette tidspunkt på hvorfor i all verden jeg gidder å dille med sånt når jentungen bare er halvannet år. Det er fordi afrohår er veldig forskjellig fra det nordiske. Det er mye tørrere, floker seg lettere og trenger en helt annen omsorg. Til gjengjeld er det misunnelsesverdig flott når man først vet hvordan det skal håndteres! Dermed er det lurt å begynne å øve tidlig. Slik får amatørmamma erfaring, og den unge damen blir vant til at håret skal ordnes.
Jeg bruker timevis på nettsteder viet afro hair care og tar ydmykt og takknemlig imot tips fra erfarne foreldre jeg er blitt kjent med.Slik så det ut med alle bamseklemmene på plass. Jeg har fremdeles noe å lære når det gjelder oppdeling av flettene...

Til vanlig har vi latt håret hennes være løst, og setter det inn med "Brazil Nut - Define & No Frizz" fra Body Shop daglig, slik at det skal holde seg mykt og ikke bli altfor flokete.

Det vaskes/skylles 1-2 ganger i uka, og gres omhyggelig ut med grovtannet kam mens det fremdeles er fuktig. Av og til får det en ekstra kur med olivenolje eller Body Shops Brazil Nut-hårkur.Frøkna var heldigvis både tålmodig underveis og fornøyd med resultatet da vi var ferdige.
Hun har allerede svært sterke meninger om klær og pynt, så jeg var glad for å få godkjent på prøven.
Her er hun klar for en tur i nabolaget, med dokka si trygt plassert i bæresjalet.
Snart prøver vi igjen. Og tips mottas fremdeles med takk!

6 kommentarer:

rikke sa...

Akkurat når man tror at hun ikke kan bli søtere, så klarer hun jammen meg det, altså!! Be. Då. Re. Nde! :D

Anonym sa...

Synes du er strålende dyktig jeg, frue! Jeg har ikke turt å nærme meg håret til Max... den slags overlater jeg til tante Ingvild, tante Elin og frisørene på Vinterbrosenteret. Det de (frisørene) mangler i entusiasme når bittesmå kunder dukker opp tar de igjen på festlige frisørstoler formet som racerbiler og masse slikkepinner som deles ut til nyklippede små herremenn.

Klem fra Sol

Anonym sa...

Cute! :)

Toril sa...

Så herlig !Du er superflink, synes jeg:) Jeg har vært så heldig å få en gutt med krusekrøller, og det kan man jo velge å klippe kort når man ikke får til noe annet, og en jente med store, myke krøller (Min mor tror det kan forandre seg, men jeg lever i troen på at det fortsetter sånn!) og det gjør livet til en kløne med ti tommeltotter litt lettere... Men jeg har nå kjøpt noen søte bamser og sånn jeg også!

:-) fra Toril

Anonym sa...

SÅ SØT!

Vibeke sa...

Takk for fine innlegg om afrohår! Ikke helt nytt dette innlegget fint, men fortsatt fint å lese for helt fersk mamma! Jeg har ei nyfått jente på to år som ikke er vant til så mye hårstell, så vi øver på at jeg får lov til å balsam-vaske og gre, og jeg har håp om at jeg om ikke altfor lenge får lov til å flette litt også. : )