onsdag 20. juli 2011

Sånn går nå dagene

Ferien lunter langsomt avsted, og jeg med den. Dagene er varme, kveldene er lange og vi har hatt mange besøk av venner og familie. Det er ren luksus å kunne drive rundt i sommervarmen mens flotte, morsomme folk kommer og går i en herlig strøm av godt selskap.

Armen er fremdeles ikke bra, men jeg klarer i hvert fall å svømme med den, og godt er det for sånne som i stor grad måler kvaliteten av sommeren etter hvor mange ganger jeg har bada. Det er ikke få! Det er heller ikke få liter vann som flyttes når jeg tar bomba fra brygga, huhei. Noen fordeler skal man ha av å være tjukk, og en av dem er altså ungenes udelte beundring over effektfull hopping.

Nå er du sikkert grenseløst nysgjerrig på hva vi ellers driver med her ute, og det kan jeg godt forstå, for det er uhyre interessant. Men ettersom jeg er litt ufrivillig ordknapp i tastaturet for tida, må vi nøye oss med noen iphone-snapshots.


Lillesøster (5) tilbringer uforholdsmessig mye tid i og ved vannet. Nå svømmer hun på dypet med bare små armringer til hjelp, og de fungerer nok strengt tatt mest som Dumbos magiske fjær. Lillesøster kan, nemlig.


Storebror (10) har kunnet lenge, men trives vel så godt når han kan sitte på et varmt svaberg og spekulere over tingene i havet og gjennomgå i tankene hvordan en av de mange Settlers-rundene egentlig utspilte seg.


Den beste ferie-appen for en verdensromentusiast er uten tvil SkyView, som Storebror (og andre hyttegjester) benytter flittig for å få oversikt over stjernehimmelen. Anbefales på det sterkeste.


Når småjenter lager smågodtsuppe, skal de være glade for at Hellstrøm ikke er i nærheten. Eller en fargekonsulent, for den saks skyld. Uansett var det timevis med moro og herlig griseri.


Noen av oss voksne pusler også litt med tullball. Denne installasjonen har jeg kalt
Brudekrone fra Lambertseter, ca 1956.


Hva lykke er? Løpe rundt i kveldssol på svaberg som fremdeles er varme.
Vi er så heldige at det nesten verker litt i brystet når jeg tenker på det.

3 kommentarer:

Berre Kristin sa...

No fekk eg litt sommarkjensle igjen, takk! Har knapt duppa vesletåa i vatnet i år, men fekk nesten litt lyst etter å ha lest dette;) Ingen badenymfe nei. Fine bilete, og artig tekst!

Merel sa...

Takk for at du deler feriefølelsen med oss som har vært tidlig ute og nå står litt forvirret tilbake med begge beina og hele huet i jobbsuppa og lurer på hvor ferien ble av. Nyt sol, sommer, fri og fine mennesker! Neste år skal min ferie både begynne tidlig OG slutte seint, kjenner jeg ;)

Anonym sa...

Det er fint, ja. Akkurat nå har jeg begynt å se slutten på det. Vi tenkte å flytte inn til byen igjen 1. august,- men jeg vet jammen ikke. Kanskje vil blir litt lenger.

Den brudekrona bør du leie ut. Når man eier et sånt kulturminne, bør man dele det med den gemene hop.