fredag 16. februar 2007

Lillesøster syvsover


Småbarnsforeldre trenger ikke vekkerklokke, for de vekkes uansett av barna på ukristelige tidspunkter, mener jeg å huske av tidligere erfaring. Dermed har jeg gått til sengs og tenkt at frøkna gjør vekkejobben, brutalt og effektivt som bare en liten bleieterrorist klarer.

Det resulterte i at jeg tidligere denne uken våknet til Lillesøster-pludring klokka halv elleve. Jada, du leste riktig: klokka 10.30 fant Lillesøster det for godt å stå opp, etter å ha snorket liflig siden klokka åtte kvelden før.

Jeg satte straks i gang en rekke feilsøk: Er hun slapp, rød, blek (hehe), kald, varm, har hun feber eller vondt?


Men neida, hun er i storform. Spinner rundt, leker gjemsel med storebror, sender slengkyss til pappa, lager prompelyder på mammas hals, mater og koser med dokka (se bildet), bygger klosser, gjør rampestreker med glimt i øyet, vinker til forbipasserende, klatrer i bokhylla, spiser alt hun får servert, sover middagslur i vogna si, rydder i kjøkkenskuffene, lager liksommat, protesterer høylytt når hun blir fratatt noe, prater i mobiltelefon og ler godt og mye.

Så begynte jeg å tenke på hvor sliten man blir bare av å være i ny jobb.
Tenk da hvor sliten man blir av å være i et helt nytt liv!
Kanskje ikke så rart at hun trenger litt ekstra søvn. Det går nok tidsnok over. Og uansett har vi en legetime til uka.

5 kommentarer:

rikke sa...

tenk om dere har fått enda et b-menneskebarn!! det er så flaks at det nesten ikke er lov - så herlig :)

godt å høre at alt stadig går bra med dere alle sammen. og hurra for at du legger ut bilder på bloggen!

(vet du ikke liker når jeg skriver uten stor bokstav, forresten. gjør det litt for å plage deg nå...) :D

Anonym sa...

Hei på dere:)

Så utrolig koselig å følge med på bloggen, hun er så nydelig, Signe Tsedale:):)
Tenker på dere, klemmer Trude, Birk og Børre hilser også

Kristiane sa...

Velkommen hjem! Og gratulerer med en helt skjønn liten jente. :)

Anonym sa...

Hei Hanne (og Bjørnar)
GRATULERER MASSE med den skjønne jenta deres..Hun er jo såååå nydelig : )Heldiggriser...Kos dere masse..Klem fra Irene og Simen

Anonym sa...

Hehe, du kan jo drømme om et b-barn med behov for å sove en 14-16 timer hver natt ;-) Jeg kjenner igjen følelsen. Vår lille venn sov også MYE den første tiden. Papirene sa en lur på ca 2 timer hver dag, men Lillebror ville sove to lurer a 2.5 timer, og likevel var han klar for lallen kl 18. OG sov hele natten gjennom til 07 dagen etterpå. Herlig!! Dog ikke like behagelig som å sove til midt på dagen, men du må huske at vi var i Colombia, ganske på norsk tid i hodet, og i grunnen lys våkne kl 07 ;-)

Vel, tidene endrer seg... Han sover fremdeles godt, men det holder med en lur på drøye to timer om dagen. Og 12-13 timer om natten. Så jeg tror nok at du har rett i at det er slitsomt å få en ny familie. Men jeg tar svært gjerne feil, for det høres deilig ut med ei som sover så lenge om morgene ;-)

Cecilie