lørdag 26. mai 2007

Husarbeid & barn - en bruksanvisning

Noen gang lurt på hvordan man kombinerer husarbeid og tilsyn med aktivt barn i tjuemånedersalderen? Ikke noe problem, her er en enkel og lettfattelig bruksanvisning for vask av baderom. Undertegnede har selv gått gjennom programmet punkt for punkt, så sent som i går.

* Ta med deg Cilit Bang, en pakke gummihansker, klut, svamp og barn inn på badet. Sørg for at døren står åpen, så verken du eller barn besvimer av gasser fra forbløffende sterkt vaskemiddel.
* Vrist pakken med gummihansker ut av jerngrepet til illskrikende barn, og tilby svamp som erstatning.
* Dukk for flygende svamp.
* Gå opp på krakk, påfør såpe på fliser og løft barn ned fra krakk.
* Skrubb fliser med klut og løft barn ned fra krakk.
* Skyll klut med vann og løft barn ned fra krakk.
* Tørk over fliser og fort deg ned fra krakk når du oppdager at barn har fått tak i dobørsten, som svinges begeistret rundt i rommet.
* Tørk ekle dokost-dråper fra pannen til barn mens du frenetisk tenker glade tanker.
* Tilby bildebok som erstatning for dokost.
* Vask fliser over badekar.
* Samle opp fem ganger fem centimeter store biter av bildebok som ligger strødd over baderomsgulvet. Vurder ørepropper, da barn lager imponerende høy lyd.
* Tørk over flisene over badekar og løft barn ned fra krakk.
* Gå løs på badegulv og forlat baderom halvveis i gulvvask for å se etter barn.
* Samle opp bleiene fra den tidligere fulle bleiepakka som ligger på stuegulv.
* Tilby barn briotog rett utenfor åpen baderomsdør.
* Vask ferdig badegulv.
* Nå kan du ta deg tjue minutter for å lete etter telefonen din, mens du krysser fingrene for at den ikke er blitt vasket av hjelpsomt barn.

Ferdig! Neste uke: En guide til vask av kjøkken. Følg med!

4 kommentarer:

Karen sa...

Takk for bruksanvisningen! Den kan komme godt med om noen måneder...:) Dessverre kan jeg fortelle deg at små jenter ikke nødvendigvis blir flinkere til å hjelpe til med baderomsvask når de blir større. Du kan derimot se fram til neglelakk flekker her og der! :-)

Toril sa...

hahahahahahahahaha... gjenkjennende latter her. Spesielt "løft ned fra krakk"- biten høres kjent ut, bortsett fra at det nå går mer mot "løft ned fra benken/ komfyren"... Dessuten vet jeg at mobiler overlever en liten vask, men begynner å gjøre rare ting, som at det ikke går an å høre noe og at den skifter til bærbarhåndfri profil, selv om eieren ikke er så avansert at hun har håndfri...

Gleder meg til kjøkkenkurs;-)

Klem, Toril

pooja sa...

*skrattler gjenkjennende* Those were the days... Mimrende hilsen fra en trebarnsmamma

LEIFAS sa...

Hehe, takk for dagens beste latter! Kjenner meg godt igjen fra barn nr en. Barn nr to er derimot et skikkelig eksemplarisk vesen som blir kjempeglad når mamma skal gjøre husarbeid, sier "heple!" (som selvfølgelig betyr hjelpe, det vet en hver mor ;o) ). Og som så, under over alle undre, finner seg i å vaske anvist flate med tørr klut, mens mamma gjør det hun skal!

Krysset tydeligvis av på rett skjema denne gangen, for et mirakel har skjedd: jeg har fått en stk ryddig og lydig unge (dog med temperament...).

Cecilie :-)