mandag 26. november 2007

En herre med hatt

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"
- Elizabeth Stone -

I dag er det sju år siden jeg fikk utlagt hjerte. Da lå jeg på Ahus og var helt nybakt mor til en bitteliten herremann, og jeg var fullstendig overveldet av forelskelse.
Dagens nybakte sjuåring feiret med stort selskap i går. Han trengte nye penklær til bursdagsfesten, og jeg prøvde å foreslå ei litt tøff bukse og ei skjorte som kanskje kunne brukes ellers også. Men nei.
"Jeg må ha slips altså, mamma", sa han strengt. Mørk dress skulle det også være. Men ikke nok med det, han skulle sågar ha en ordentlig hatt.
"Jeg vil nemlig se ut som en sjef på bursdagen min", fastslo han bestemt. Det er jo hyggelig at de vil pynte seg, så både dress, slips og hatt endte i handleposen, mens mamma fniste litt over den superstreite sønnen sin (til sammeligning var undertegnede iført en velbrukt T-skjorte fra Garage i Bergen).

Det er ikke vanskelig å skjønne hvor den lille herren har det fra. I nittensøttini var faren hans ni år gammel, og skulle i utkledningsbursdag. Det var ikke snakk om å stille som sjørøver, politimann eller cowboy som de andre gutta. Neida, lille Bjørnar spaserte fornøyd avgårde iført dress, slips, hatt, frakk og dokumentmappe - utkledd som daværende finansminister Per Kleppe.

6 kommentarer:

rikke sa...

Du skal heller ikke se bort i fra at den 'sjefen' Sverre vil se ut som, er Vito Corleone (lille don vitolainen, hihi!)... Også noe han i tilfelle har fra faren sin :)

Anonym sa...

Slik jeg ser det er det riktignok en glidende overgang, om enn i det hele tatt en forskjell, mellom en finansminister og en sjørøver. Så Bjørnar var kanskje sjørøver, men en moderne sådan??...

Gratulerer nok en gang med syvåringen! Tiden flyr!

Tore

Hanne sa...

Hahaha, den var ikke dum, Tore. :))

Toril sa...

Gratulerer med den streite syvåringen;)

Og jeg er selvfølgelig litt imponert over t-skjorten din, jeg har bare en kopp derfra, jeg!

Klem, Toril

Hanne sa...

Toril: Jeg har t-skjorte, to kopper og et halvlitersglass. :o)
Da jeg studerte i Bergen var Garage mitt annet hjem, så jeg har et veldig godt og nostalgisk forhold til stedet.

Toril sa...

Jeg er av dem som gledet meg sinnsykt til jeg skulle bli 18 for da kunne jeg gå på Garage- men det gikk snart opp for meg at skal man ha det moro må man gå på mer harry steder- Garage er for de seriøse og kule;-) Som deg! Og hvis du var i Bergen når du var sånn ca 21 kan det jo hende du var med på å skremme meg vekk...