tirsdag 19. desember 2006

Negeren og sinnataggen

Jeg er så inderlig lei av å høre på sinnatagger som tramper i gulvet og roper "jeg vil si neger, jeg vil, jeg vil jeg vil si neger". Hvorfor er det så inderlig viktig for den jevne nordmann å tviholde på dette ordet? Hvorfor har noen denne innbitte motstanden mot å lytte til folk som faktisk føler seg støtt av det?

Jeg ser debatten på Standpunkt og registrerer at Frps Ulf Erik Knudsen slår om seg med billige, populistiske poenger og konklusjoner som om de skulle gå av moten i morgen (men så heldige er vi naturligvis ikke). Knudsen mener at neger ikke er negativt for ham, og han er i sin soleklare rett til å kalle folk akkurat hva han vil. Betyr det at jeg kan kalle ham en helsikes møkkaræv og en kukskalle og påberope meg nøytralitet?

Afrikan Youth in Norway (AYIN) har mange gode artikler. Dette en de fleste bør ta en titt på. Den heter "Kunsten å forsvare ordet neger". Les den, vær så snill.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Enig!!! Og skal man le eller grine når man leser den pågående debatten på DOL om temaet? Siste innspill er at man må se på kroppspårket til dem som sier "neger". Det er nemlig det som bestemmer om det er negativt ladet eller ei. Jadda...

Cecilie

Hanne sa...

Jeg gjentar nok en gang sitatet jeg fant på Ayins side: "Only dogs and slaves are named by their masters. Free people name themselves".

Anonym sa...

Sjekk også innlegget skrevet av "farslykke" 13. desember på dol:

http://www.doktoronline.no/section/nosection/?action=forum&urlForum=23

Klem fra Ragnhild

Anonym sa...

Ordet neger er en av grunnstenene i det norske språk.

La oss heretter kalle en spade en spade, og - ja, ganske riktig - en neger en neger.