onsdag 20. juni 2007

Aline 100 år

I år er det 100 år siden "Foreningen for Hjemløse Mødre og Spædbarn" ble stiftet i Oslo. Institusjonen fikk noen år senere navnet Aline.
Jubileet markeres ved en utstilling som viser Alines arbeid gjennom hundre år, og som kan sees gratis på Oslo Bymuseum frem til 1.oktober.

Jeg tilbragte mine første måneder på det som i 1972 fremdeles het Aline Spedbarnssenter. Selvsagt husker jeg ikke et kvidder av det, men jeg er veldig, veldig glad for at det fantes den gang, og at jeg ble godt tatt vare på til mamma og pappa hentet meg. De ble oppringt en dag i forveien og var frynsete av nervøsitet. Jeg hadde på meg en gul kjole, og vi gråt alle tre, ifølge mamma - som har fortalt meg historien hundrevis av ganger. Det er fremdeles en av mine favorittfortellinger.

Aline jobber fremdeles med å gi bittesmå babyer en god start i livet.
Jeg tror sannelig jeg skal se utstillingen.

Grattis med de hundre, Aline! Hilsen en av dine mange tidligere beboere.

3 kommentarer:

Toril sa...

Hei Hanne!

Det var så vanskelig å skrive noe fint som passet her, så jeg har egentlig gitt det opp. Men siden ingen andre har skrevet noe heller, tenkte jeg at jeg i hvertfall skulle si at jeg har lest det og det var veldig fint og rørende, og jeg er også glad for at det finnes steder som Aline.

Klem, Toril

Anonym sa...

Aline er ett av de værste stedene å bli plassert for mødre. 95 % som er der inne mister barna sine! Personellet lyver, er vrange og vanskelige! Sånn aline en gang var, er det ikke lenger!

Hanne sa...

Anonym: Det er trist at du har den erfaringen. Nå vet ikke jeg om den er din egen, eller om du baserer deg på andre ting. Jeg har inntrykk av at det er mange dyktige og engasjerte mennesker som har vært tilknyttet Aline.