onsdag 5. september 2007

Når man viser sin store, hvite ræv

Det er fascinerende hva ellers tilsynelatende prektige folk kan finne på å bryte ut av seg når de føler seg trygge på at de er utenfor sitatrekkevidde. Toril Fiskerstrand er jaggu et godt eksempel på en som plutselig står med buksene langt nede og bæsj godt utover leggen. For Fiskerstrand liker ikke negere, må vite. Men hun er langtfra gnien med antipatiene sine. Hun liker nemlig ikke pakistanere heller.

Både i flere
aviser og på Oslo Høyres nettsider uttaler premiedamen at hun er lei seg, og at hun slett ikke er rasist, men at uttalelsene er tatt ut av sammenheng.

Da lurer jeg på, fru Fiskerstrand: I hvilken kontekst er det IKKE rasistisk å komme med slike ytringer? På Høyres julebord?

Jeg er sannelig spent på hvordan dette påvirker valgresultatet for Høyres del. Det er grunn til å håpe at det har en viss turn-off-effekt, men jeg husker med gru valget i -95, da Frp gjorde et brakvalg etter Godlia-avsløringene.

Moralen i dette? Det er fristende å trekke frem det gode, gamle ordtaket: Forskjellen mellom dumheten og det geniale, er at det geniale har sin begrensning.

Godt valg, folkens.

3 kommentarer:

rikke sa...

Hun er den kjipeste klankjerringa på jord, og fortjener hvert et nedsettende ord som nå heldigvis sies om henne på alle bauger og kanter.
Utrolig nok synes jeg Fabian Stang taklet dette skikkelig bra. I Nettavisen i dag blir han spurt om hva han synes om måten Osenbanden gjorde dette på, og om det i det hele tatt bør tas hensyn til. Da svarte han at omstendighetene ikke har en dritt med saken å gjøre og at sånne uttalelser som dette er uholdbare uansett. Trodde ikke jeg skulle si dette noen gang, men go Fabian! (Apropos å vise ræva si også, liksom - hihihi)

Toril sa...

Håper alle som kan stryker henne av alle lister! Og gjerne Kristiansen også, selv om han etterhvert skjønte at han måtte ta avstand satt det ALT for langt inne. Og slike folk skal folk måtte utsettes for! Må alle innvandrere og brune og hvite i Oslo gå til urnene og få dem vekk!

Kampklar hilsen fra Toril

Anonym sa...

Og det er faktisk helt uinteressant om det var mikrofon der eller ei; du atår da ikke på en offentlig valgstand og sier sånn uansett!!*huffe seg*