søndag 28. oktober 2007

Bøker for barn - og foreldre

Det finnes mange halvhjertede og dårlige forsøk på barnebøker, og det kan være en lidelse når samme bok gjerne skal gjentas kveld etter kveld etter kveld. Men nettopp derfor er det så herlig å finne bøker som er morsomme, søte, snedige og underholdende for både de små og de store, også etter åttifjerde gjennomlesning.

Her er to slike favoritter, elsket av både barna i huset og de voksne:

"Når to sier godnatt" av Tor Åge Bringsværd, illustrert av Tina Solli.
Et must for barn fra 2-årsalderen. Visste du for eksempel at når to brødskiver sier godnatt, legger de seg oppå hverandre og leker matpakke? Kjempesøt bok, og Lillesøsters absolutte favoritt for tiden.

"Mustafas kiosk" av Jakob Martin Strid, oversatt til norsk av Erlend Loe.
Rampete og absurd rim og regle-bok av den danske serietegneren Strid. Jeg begynte å lese den for Storebror da han var rundt 3 år gammel, og fire år senere er den fremdeles populær. Selv elsker jeg versene, som varierer fra hylende absurdmorsomt til underfundig og filosoferende.

2 kommentarer:

Toril sa...

"Når to"- bøkene er helt fantastiske, de blir bare bedre dess flere ganger vi leser dem! Dessuten er det et faktum at vi her i huset liker Tor Åge bringsværd veldig godt: De før nevnte bøkene, Karsten og Petra og ikke minst Ruffen!

Men det jeg egentlig skulle si mest, er at Jakob Martin Strid også har skrevet en usannsynlig bra bok som heter Lille Frosk. Den handler om en liten frosk som blir adoptert og som ikke klarer å slutte å gjøre rampeting. Den passer ganske så godt her i huset...;-)

Klem fra Toril

Hanne sa...

Åh, artig at du anbefaler den. Jeg var nemlig inne og kikket på Strids andre bøker, og vurderer å gå til innkjøp av noen av dem. Da er "Lille frosk" herved på lista. Gleder meg! Har du forresten sett de satiriske voksenstripene til Strid? Veldig gode!