torsdag 29. juli 2010

11 down, 49 to go


I løpet av sommeren har vi jaggu feiret et elleveårsjubileum, Mannen og jeg.

Det er altså elleve år siden jeg sto og luska bak en busk ved Strømmen kirke, iført full brudemundur med slør og dertilhørende stæsj, mens jeg ventet på at gjestene skulle komme seg inn i kirken sånn at jeg etter hvert kunne gjøre min strålende entré.

Det var en flott og personlig seremoni, mest fordi vi fikk vår ønskeprest Helge Fisknes til å utføre vielsen. Helge var Mannens konfirmasjonsprest, og selv om Mannen (i motsetning til meg) er en heftig agnostiker, hadde han alltid et sterkt forhold til Helge prest.
Han (Helge, altså) var leder i Aksept fra 1987 til 1996, prest i Kirkens Bymisjon, varm og raus og et menneske det føltes riktig og greit å avgi høytidelige løfter overfor (se bare her).

Bryllupsfesten fortsatte med en finfin fest i en ombygd låve, cajun-buffet til middag, noen tåredryppende taler og deretter dans og moro til kuene kom hjem (og enkelte mannlige gjester måtte vri svetten ut av finskjortene sine, for det var moro på dansegulvet). Den gang var det fire år siden vi traff hverandre for første gang.

Ettersom vi giftet oss midt i sommerferietida, har vi hatt hver eneste bryllupsdagsfeiring deretter på hytta, med forskjellige gjester hvert år. Og ettersom vi ikke har stålkontroll på datoene her ute, har vi lært oss å stille mobilalarmen, sånn at vi husker dagen.
Det første året ble jeg nemlig vekka av at mamma ringte:
- Gratulerer med dagen, kvitret hun.
Jeg ble helt kald.
- Nå har mora mi blitt senil, tenkte jeg, for det er ingen her som har bursdag om sommeren.
Det tok litt tid før jeg skjønte at hun mente bryllupsdagen vår. Den vi hadde glemt.

Men nå som vi er gamle og kloke og endog lever i framtida med mobilvarsler og sånt, klarer vi å håndtere merkedagen finfint. Vanligvis pakker vi med oss en flaske schprudelwasser og handler noe godt til middag, men i år gikk vi ølveien og feiret med en flaske hver av det fineste trappistene har å tilby:


...nemlig en Rochefort 10.
Jeg mangler ord - dette er utenomjordisk god øl. Den er imidlertid tullete sterk, både i smak og i alkoholprosent, så det holder fint med en flaske til hver, dette er ikke en øl du kommer trekkende med i en sixpack på vorspiel. Det er en øl man nyter mens man snakker om fine og gøye ting....og etterpå spiste vi foie gras-crème brulée med jordbærsyltetøy (vi pleier å ha solbærgelé, men det hadde vi glemt å handle), mens vi sendte en vennlig tanke til den stakkars middelklassen borte på Hankø.
Jada, jeg vet det høres motbydelig ut, men det er en tradisjon. Og vi prater litt om hvor fort tida går, og alt som har skjedd, og skåler litt og er generelt glade, og synger høylytt og skrålende med på alle sangene vi liker.

Og vips, så har man vært gift i 11 år. Det er jo helt sjukt lenge!

Da vi annonserte at vi skulle gifte oss, var det noen som lurte på om det ikke var skremmende å tenke på å leve sammen med noen i kanskje 60 år. Det snakket vi om også, for vi er jo pragmatiske mennesker, og for oss var svaret enkelt:
- Det er mer skremmende å tenke på 60 år uten hverandre. Vi har det jo så gøy!

11 kommentarer:

Ine sa...

Gratulerer så masse med 11 års bryllupsdag! Helt fantastisk bilde av den herlige familien deres.

Sesselja sa...

Gratulerer med dagen! <3

Beate sa...

Gratulerer med bryllupsdag! Vi skal feire 6 års bryllupsdag om et par dager :)

9na sa...

Gratulerer herfra også.

Ellinor sa...

Gratulerer med bryllupsdag :) Vi feiret 6 års bryllupsdag i juni :)

kristin sa...

Haha, jeg digger familien din! Gratulerer med dagen, og lykke til med de 49 neste!

Mariannes blogg sa...

Gratulerer så mye med 11 års bryllupsdag!
Vi feiret selv 11 år som mann og kone 10 Juni:D
Ha en fortsatt strålende sommer!

mortentolk sa...

- Gratulerer med de første 11! Vi ligger nesten 2 år etter. Har så lyst til å ta dere igjen, men veit ikke hvordan man gjør det. Søren!
- Og så for et utrolig flott familiebilde, da ... Glimrende!
- Men unnskyld meg altså, Hanne, du som er skikkelig nørd og alt mulig ... blei litt skuffa da: Det heter jo ikke "en god øl" når man snakker om ølsorter. Da er det "et godt øl".
;->

Hils familien!

Fortsatt god sommer!

Helga Marie sa...

Gratulerer så masse med bryllupsdagen! Dere feirer med stil, ingen tvil om det :-)

Trine s sa...

Gratulerer så mye!
Dere ser så avslappet gjennomlykkelige ut (unntatt ungene, de ser villt lykkelige ut), gratulerer gratulerer :)

Hanne sa...

Tusen takk for kommentarer og hilsener, alle sammen.

Og Morten: Hva kan jeg si, annet enn at der glapp pokalen. Noen ganger går det litt over stokk og stein, og da er det godt jeg har oppmerksomme og oppvakte lesere som kan passe på. Takk!