mandag 17. mars 2008

Nerd-o-rama

Et tips for den som har barn, er barn eller har vært barn selv, og attpåtil befinner seg i København i noen timer: Dra til Experimentarium!

Her formidles naturvitenskap og teknikk på en så håndgripelig og fengende måte at selv en realfagvegrer som undertegnede blir ivrig. Og ungene går helt bananas. De løser gåter, utfører eksperimenter, lærer om universet og kroppen vår, bygger broer og plasker med vann.

Foruten de faste utstillingene og aktivitetene fikk vi se en live disseksjon av et ekte griseøye (noe de voksne syntes var griseekkelt, mens ungene frydet seg), et imponerende såpebobleshow (ispedd fakta om overflatespenning og eh...såntnoe, jeg var mer interessert i de gøyale boblene) og barna fikk klappe en ørkenrotte.


Vi var der i går. Timevis med moro. Anbefales!Storebror prøver å få overblikk over alle eksperimentene som har med vann å gjøre (klikker du på bildet, får du se litt mer, du også).Lillesøster lærer seg hvordan sluser fungerer. Det var jaggu på tide.I Experimentarium kan man trene hjernen og kroppen samtidig. Perfekt for rastløse nysgjerrigperer!Etterpå fikk Storebror et byggesett av solsystemet, mens Lillesøster fikk et trepuslespill med fiskemotiver og magneter. Og alle var enige om at det var en fin tur.

6 kommentarer:

rikke sa...

Prøver du å si at hun ikke visste hvordan sluser fungerte allerede? Hva slags barneoppdragelse er det egentlig dere opererer med?? Hmpf.

Bill.mrk Rystet på Rykkinn
ps: er ikke egentlig på Rykkinn, det ble bare gøyere på den måten.
pps: vet ikke egentlig helt hvor Rykkinn er en gang, men det får mine foreldre ta på sin oppdragelseskappe... :)

Hanne sa...

Kjære Rystet på Rykkinn (eller skal jeg heller kalle deg Betuttet på Bislett?),

Nei, vi har nok sluntret litt unna der. Men nå er hun oppdatert, og tegner gjerne en liten skisse for deg, om du trenger det.

Mvh Selvgod på Skjetten

rikke sa...

Jeg trenger det ikke. Min far er ingeniør.

Mvh Eplekjekk i Hardanger (aHAAA, den var fiks!)

Hanne sa...

Hahaha! :oD

rikke sa...

I crack me up :)

Toril sa...

Ja, det er gøy på Experimentarium!

Og i Bergen er VilVite- senteret på god vei. Sier de som har vært der...

Toril