torsdag 13. november 2008

Helt nye dimensjoner av flau

Elleville toppidrettsutøvere som skal være sprøere enn flatbrød gjør meg som regel intenst flau.
Når fotballjentene krabber etter hverandre på gressmatta må jeg ta meg en timeout på kjøkkenet mens jeg nynner febrilsk.
Og når OL- og VM-helter synger folkelige sanger om hvordan de banker alle for å vise hvor lite selvhøytidelige de er, blir det så klam steming i her stua at det dugger på vinduene. Mannen har det akkurat på samme måten, og vi slåss om puter å gjemme oss bak og tilgang til fjernkontrollen.

Det er litt rart at jeg reagerer sånn, for jeg er den første til å forstå at folk ønsker fjas og tøys på jobben. Hvem har vel ikke brukt opp totalbeholdningen av teip på kontoret for å lage morsomme ansikter, for eksempel. Eller byttet ut kollegers telefonrør med en banan, fullt oppsatt med ledninger og det hele.
Litt moro i hverdagen trenger vi, enten vi dyrker sittesår ved en kontorpult eller halser rundt i naturen så snørra slenger.

Men herrejemini, så innmari pinlig det er å se langrennsjentene fjåse seg til med "horeklær".
Og det er ikke noen engangsforeteelse, heller.
"Langrennsjentene overrasket pressen med et nytt horeshow under dagens pressemøte på Beitostølen", kan vi lese i dag.

Horeshow, altså. Er det sånt vi skal le av nå for tiden (og muligens i laaange tider framover)?
Flautflautflaut - på så mange nivåer.

For øvrig er det to elementer jeg savner i denne saken:

1) En motefaglig analyse av hvor hårfine grensene åpenbart er mellom treningstøy og såkalt horetøy.
Her bør profetene bak motebibelen absolutt komme på banen med noen kloke vurderinger.

2) At de prostituertes interesseorganisasjon i Norge (PION) går ut og tar avstand fra den spekulative koblingen til langrenn.
Kan de virkelig leve med et sånt belastende skistempel på yrket sitt?

19 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, dæggern, der kom du meg i forkjøpet gitt! Jeg satt akkurat og skrev om dette da posten din tikket inn i feeden min :D

Og jeg vil for egen del nevne; hvor usannsynlig døvt er det ikke at både landslagsledelsen og sponsorene syns dette er så artig at nå har jammen horesuperundertøyet fått et Crescomerke på hver pupp også.

De der som driver med idrett har bare verdens dårligste sans for humor!

Hanne sa...

Jepp. Det er sånt som gjør at jeg synes det er helt greit at Storebror allerede har sluttet med fotball og heller vil spille et instrument og lære om verdensrommet.

Anonym sa...

Jeg var litt bekymret for å komme ut av skapet som humørløs surpomp og grinebiter, men dette er da utrolig smakløst?

Greit at man gjør det en gang liksom, på privaten, uten å tenke over det, men så å gjøre det til en offentlig greie med sponsormerker på puppene?

Jaja, langrennsutøvere har vel aldri egentlig utmerket seg på intelligensen?

Anonym sa...

Dere har vel mye å bekmyre Dere over elles i livet også, vil jeg tro. Jeg vil anta at owerflow på intelliges også kan brukes til noe kontruktivt?

Hanne sa...

Hjorthen: Jeg hadde et snev av den samme bekymringen, men den forsvant som dugg for solen da jeg så dagens sponsormerkede opptreden. Dette er jo bare stappteit.

Anonym: Jo takk, den overveldende intelligensen vår kan blant annet brukes til å stave sånn nogenlunde riktig, samt å score et og annet billig poeng på bekostning av anonyme kommentatorer. Og det er jo ikke så verst, sånn på en helt alminnelig torsdag.

rikke sa...

Jeg har sett filmen, og ikke klart å ha noen mening om annet enn at når idretten går inn, går åpenbart humoren ut. Noe også bloggposten din understøtter, både i innhold og form, forsåvidt (hvis du skjønner hva jeg mener - det var så klokt sagt av meg at jeg ble rent forvirret).

PS: Kommentarfeltet i sånne poster blir så mye morsommere med indignerte viktiganonymer, altså! Hoho! :D

Gretten sa...

Ha ha ha! Dette hele startet med en elendig video som var så dårlig at det ble moro. I runde to stiller de med sponsormerker på strategiske steder - genialt! Mediehorene løper Skippagurra-jentenes ærend. Skyt heller tabloidene som løfter frem dette og mye annet meningsløst pjatt hver dag.

Anonym sa...

Folk som driver idrett må også få lov å vise andre sider ved seg selv. Det er en menneskerett å få ha humor og ha det gøy, selv om man trener hardt og er et forbilde for mange. jeg tror tvert i mot at mange unge får mer lyst å satse på idrett når de ser at det er lov å tøyse og tulle litt også.

Anonym sa...

*straight face*

Anonym sa...

Hvis noen som ellers er skeptiske til idrett får mer lyst til å satse fordi det åpnes for å "tøyse og tulle" med russere, Skippagurra og prostituerte, så føler jeg meg ikke overbevist om at motivasjonen er helt rett, gitt...

Jeg himlet overbærende (og ikke så rent lite overlegent)med øynene over den videoen i går, men ble ganske sjokkforbanna idag da sports"nyhetene" flimret forbi. Er det liksom greit at sportsankeret humrende introduserer "russerhorer", har til overmål sponsorene hivd seg på -og det i dagens finans- og sponsorkrise?? Hvor er gangsynet til disse menneskene? Det er IKKE greit, hverken overfor russere, prostituerte eller Skippagurras befolkning. Når det kommer til denslags er jeg ikke bare sofapute-flau, men ganske humørløs. (Dog er anledninger til å disse ortografien til disse anonyme alltid kjærkomne.)

Men at jeg er prippen skal jeg ikke ha på meg.
Drit i skidustejentene, vi vil ha "Jenter som kommer"-jentene på Grosvold NUH!

Hanne sa...

Rikke: Jeg forstår din kloke utlegning. Tror jeg. Og ja, sånne anonyme vet virkelig å piffe opp et kommentarfelt.

Gretten: Det er vel ikke noe i veien for å skyte både den ene og den andre. Man har da jegerkurs og evne til å multitaske. Og evne til å skille moro og skikkelig flaut.

Birte: Ja, la oss håpe at flere unge får lyst til å satse på idrett når de får se at man kan bruke treningsundertøyet til å agere russerhore. Det er defintivt veien å gå.

Avil: *imponert, men poker litt*

Katrine: Yay! Sportsankere har humrende omtalt de teiteste ting, men dette er virkelig en prisvinner. Og selvsagt handler ikke dette om prippenhet.

Toril sa...

Sorry, Birte, jeg fikk IKKE lyst til å satse mer på idrett av å se dette. Tvert i mot, faktisk.

Hilsen unge, lovende Toril

Toril sa...

Faktisk fikk jeg mindre lyst til å SE idrett også...
D.S. unge lovende

Hanne sa...

Toril: Haha! Og dermed la du langrennskarrieren på hylla?

Anonym sa...

De ER horer !
Krampaktig "se på meg", prøver ta en "Kari Traa" maa vite !
- Pinlig !
Nei, takk heller ja til en "Melk er sunt, året rundt" -reklame !
*Flau*

Hanne sa...

Anonym: Har de tatt betalt for å ligge med deg, er det derfor "vet" at de faktisk er horer? Eller er det den mer brukte varianten, nemlig at du ikke har sjans på dem?

For ordens skyld: Jeg synes overhodet ikke det er greit å bruke horebetegnelse på den måten du gjør det, like lite som jeg synes om den måten (sports- og medie-)folk slår rundt seg med russerhorebetegnelser for tiden.

Anonym sa...

Au! Åh.. dette er feil, feil, feil på ekstremt mange måter. En ting er det mislykkede forsøket på "ironi", eller hva det nå var. Her er et fromt ønske for fremtiden:

- Langrennsløpere konsentrerer seg om å utøve sporten sin.
- Politikere konsentrerer seg om politikken.
- Revyskuespillere, komikere og den slags lager revy og stiller opp i underholdningsprogrammer som forutsetter synging, dansing, trehjulssykkelsykling ol.

Det er en grunn til at vi har profesjoner! Dette at det skal være bra om folk viser "andre sider" er en alvorlig feiloppfatning. "Andre sider" er noe man viser til kjæresten eller barna eller kompisene sine. Jeg vil ikke høre Valgjerd Svarstad Haugland synge "La det swinge". Det kan ikke bli annet enn pinlig.

Sånn. Dere som var nervøse for å bli opfattet som surpomper kan nå få skinne som liberale fyrverkeri, målt opp mot mørkemannen Farsan. Ingen årsak.

Anonym sa...

Ble litt feil med horer uten hermetegn...
Det jeg mener er at de prøver selge seg selv ved å være sprelledokker foran kamera med litt bar hud.
Ser ut til å funke også...
Bare vent ! Hele regla... FHM,"Hot" 2009 kalender osv. senere "Tessan" underwaer collection" eller noe sånt !
Bør være idrettskjendis for å klare vinne fokus med noe som burde BLITT på jenterommet !

Hanne sa...

Farsan: Takk! Nesegrus beundring for den kommentaren, er så hjertens enig!

Anonym: Ok, da skjønner jeg hva du mener.