tirsdag 4. november 2008

Popcorn og presidenterJeg er altså så innmari spent på dette valget.

I lange tider har jeg fulgt valgkampen med en syk, syk blanding av ekte politisk interesse og en følelse av at jeg ser på en knallgod serie av typen West Wing.
For valgkampen har vært så stappfull av underholdningshøydepunkter at det er så man kan kjenne popcornlukta.
Anders Giæver har oppsummert sine høydepunkter i Amerikanske tilstander, og det er selvsagt en god liste (elsker Anders Giæver!), men bare toppen av kransekaka.

Jeg må selvsagt innrømme at i denne serien har Obama vært selveste Helten.
Helt siden jeg leste "Dreams from My Father" har jeg gitt ham et snev av superheltstatus.
Vel å merke superhelt som i “Åh, for en fin forfatter og en imponerende reflektert fyr”, ikke som i “åh, han kan sikkert fly”.

Det har vært uker og måneder med spennende debatter, hylende morsomme parodier, interessante analyser, gode bakgrunnsartikler, elendige oppfølgingsartikler, nedrige angrep, brillefine argumenter og en hel masse underholdende utenomfjas.

Og så topper hele greia seg med at Obamas bestemor, som han delvis vokste opp hos, sovner inn dagen før valget. Da måtte jeg virkelig klype meg i armen for å sjekke om jeg virkelig var våken, eller om jeg hadde forsvunnet inn i TV-en min ved en glipp. Dramaturgisk sett kunne neppe Aaron Sorkin gjort det bedre.

Såfremt Obama faktisk vinner valget, da.
For hvis han taper ender dette opp som den største dramaserieavsporingen siden Lost gikk av hengslene og ble teit og ingen gadd følge med lenger. Totalt antiklimaks.

Faren for antiklimaks er vel uansett overhengende, når jeg tenker meg om. For når valgstøvet har lagt seg, er hvetebrødsdagene over.
Da kommer den kjedelige hverdagen, og vi må begynne å bli kritiske igjen.
Ikke minst må jeg finne meg annen underholdning.
Noen som har en god TV-serie å foreslå?


------------------
Liten oppdatering: Jeg snublet over denne finfine posten om valget og West Wing hos Eirik Newth. Les den i stedet for å henge her!

9 kommentarer:

rikke sa...

Åh, jeg er så spent! Tok akkurat en time på sofaen for å lade opp til en evt valgvake.
Hvis ikke Obama vinner, har jeg allerede erklært at jeg skal spise min kollega Hege (som var det minste jeg kunne se akkurat da), så sikker er jeg på seier. Men det gjør det jo bare enda mer spennende (ikke minst for Hege, stakkars...).
Det er noe helt ekstremt Sorkin-esque over dette, det har du rett i. Og Sorkin er kjent for happy og kloke endings, vi får krysse fingrene for at livet i dette tilfellet imiterer kunsten.

Og god TV-serie? Duh! The Wire, din tullebukk. Er valg der også, i sesong 3 :D

Hanne sa...

Haha, stakkars denne Hege. Kan godt forestille meg at det knytter seg litt ekstra spenning til valget for hennes del
Jeg vet selvsagt at The Wire er en god serie, men den har jeg jo på DVD. Jeg tenkte mer på noe som faktisk sendes på TV, jeg da. Av åpenbare grunner har jeg ikke godt av å se på ER før leggetid..

Anonym sa...

Men hvorfor vente på det som sendes på TV når det er så mange nymotens måter å se TV på? Eller se det når du vil, det er jo det største problemet. Bare en episode i uken er jo tortur når man først har forelsket seg i noe! Big Love, 30 Rock og Mad Men snurrer og går her i huset om dagen, om det er noen hjelp i. Og engelske DR. Who, men de har vært slemme og tatt OVER ett års pause, så nå kommer det ikke noe nytt på en evighet.

Og selvfølgelig, siden jeg er enig med Rikke i ett og alt, The Wire :D

rikke sa...

Idaho, du er min nye favoritt. Hanne, du er min gamle favoritt. Dere er begge favoritter.

Jeg er i valgrus :)

Hanne sa...

Idaho: Jeg setter stor pris på de mange nymotens måtene å se TV på, altså - let there be no doubt about it. Jeg elsker f.eks PVR-boksen min. Men det er også noe med å tenke "Åh, mandag - da er det ER" og glede seg litt til det, som jeg ikke helt kommer unna.
Big Love følger jeg med på. 30 Rock har jeg oppdaget, men ikke hatt tid til å komme skikkelig inn i ennå. Mad Men har jeg ikke fått sett i det hele tatt, men du har stor troverdighet på TV-fronten, så jeg noterer den i margen (eller bakhodet, som det også kalles).

Rikke: Smask!

Karen sa...

Skjønner godt at presidentvalget her borte er ganske underholdende når man IKKE er midt oppi det hele i månedesvis før den store dagen...:-)

Men når det er sagt - jeg har tenkt å være våken til det er helt sikkert hvem den nye presidenten er. Og har naboene mine valgt feil igjen, så tror jeg kanskje vi seriøst må vurdere å flytte.

rikke sa...

And where we are met with cynicism and doubt and fear and those who tell us that we can't, we will respond with that timeless creed that sums up the spirit of the American people in three simple words -- yes, we can.

Jeg har gåsehud på gåsehuden min, og den kommer til å være der til langt ut i neste uke. Gratulerer med dagen til hele verden!

Hanne sa...

Karen: Vi har vært rimelig midt oppi det i månedsvis, vi også - i hvert fall til ikke å være en amerikansk stat. ;)

Rikke: Haha, glad nå? :)

rikke sa...

Nja, sånn helt midt på treet...


FNIS!