mandag 2. november 2009

Husbyggetips for smågriser

Hvis de tre små griser skulle være på jakt etter mer solid bygningsmateriale enn strå, kvist og murstein, bør de seriøst vurdere havregrøt.
Den store stygge ulven kommer ikke til å ha en snøballs sjanse i helvete til å blåse ned et sånt hus. Størknet havregrøt må være noe av det mest bestandige og gjenstridige materialet som finnes.

Aaargh!

9 kommentarer:

Dreamgirl sa...

Hehe, det blir vel det neste bygningsmaterialet vi skal bruke når vi bygger hus ;) Havregrøt er no dritt

Hanne sa...

Ja, det sitter altså så innmari godt! Og ungene elsker havregrøt, så jeg har bannet og skrubbet en del over størknet grøt.

Trine s sa...

Syns du havregrøt er ille, prøv kokt og fastmost jasminris fra igår...

Om du har mulighet, legg en godt fuktig klut/papirklump over det verste, og la det bløtes opp en stund. Det hjelper godt! Lykke til ;)

Roger sa...

I og med at havregrøt smaker svensk dynge og er en uting både i kjeler og dekketøy, slår det meg at jeg har funnet den perfekte løsning: Spis noe annet!

Hanne sa...

Trine s: Ja, det kan jeg levende forestille meg. Takk for tips.

Roger: Jeg er ikke noen grøtjente, men ungene elsker det, det er billig og veldig sunt. Den kombinasjonen gjør havregrøten til et naturlig frokostalternativ for de mindreårige i familien.

Fran sa...

Jeg har ikke snøring på havregrøt, men lurer på om jeg har hørt at man kan lage det i mikrobølgeovnen.
Sånn rett i koppen på en måte. Det er mulig at det er for de helt slappe og smaker enda mer pjuk, altså. Ikke vet jeg, men jeg ville nå bare dele mine ekstreme husmorkunnskaper med deg.

Hanne sa...

Fran: Javisst kan man lage havregrøt i mikro'n, det er veldig lettvint og raskt. Jeg gjør det hver dag, så det er ikke tillaginga som skaper problemer og frustrasjon.
Det er gjenglemt havregrøt som blir til verdens mest solide materiale. Så hvis vi ikke setter skåla i vann med en gang etter bruk, eller ungene søler litt grøt f.eks under spisebordet uten at det blir oppdaget med en gang - så har vi det gående. Og det skjer ofte.

Fran sa...

ÅAKKURATJA. Da er det nok slutt på husmortipsene fra denne kanten. I hvertfall hva grøt angår;)

Hanne sa...

Men tipset ditt var nyttig, det - for det er ikke sikkert alle som leser har tenkt over at det er lurt å lage grøten i mikrobølgeovnen. :)