torsdag 3. desember 2009

Mas mas mas over hele linja

Jeg skjønner ikke hvordan jeg noensinne tidligere i livet har kunnet tro at jeg hadde det travelt.
Før visste jeg ikke hva travelt var.
Jeg savner før.

Nå er jeg blitt en sånn person jeg egentlig ikke vil være, en sånn som gnåler om hvor mye jeg har å gjøre, huffer og puffer om tidsklemme og arbeidspress, oppgaveinnleveringer og vurderinger, foreldremøter, elevsamtaler og aktiviteter til enhver tilfeldige stakkar som måtte spørre hvordan det går. Det er nummeret før jeg drar hele regla til dama i kassa på Meny mens jeg trekker kortet.
Jeg hører at det skjer, men jeg klarer ikke stoppe klagestrømmen. Jeg trekker bare skuldrene enda litt lenger opp mens jeg legger det til på lista over ting jeg har dårlig samvittighet for alt jeg ikke fullt ut kontrollerer.

Jeg er blitt en tidsklemmesyter, og jeg hater det.


Men akkurat nå er det ikke nok timer i døgnet til å få gjort alt og samtidig få en god natts søvn. Jeg har lyst til å se noe dumt på TV, spise godteri med ungene og sove i tolv timer.
I stedet sitter jeg på overtid på jobben og syter litt ekstra på bloggen min, før jeg skal ta på meg overskuddsmaska og tilbringe hele pokkers kvelden på utdanningsmesse. Så skal jeg hjem og forberede morgendagens framføring av den siste høyskole-oppgaven før jul. Og lørdag må jeg få unna vurderingene som de stakkars elevene mine har ventet altfor lenge på, for på søndag er det Storebrors juleavslutning med speideren og julegrantenning i borettslaget. Og planlegging av ny uke.

- Det er bare for en periode. Det går over. En ting av gangen, nå, sier jeg til meg selv. Men jeg er ikke noe flink til å høre etter. Jeg ønsker meg tid til jul. Nå må jeg løpe.


Denne vidunderlige ruta er hentet fra vidunderlige Nanna Johanssons blogg Fem bilder. Sjekk ut hjemmesida hennes også: Fulheten.

8 kommentarer:

Helga Marie sa...

Åh, jeg kjenner meg så igjen! Dessverre... Og du holder på med PPU i tillegg, ikke sant? Jeg lider med deg. Det blir forresten bedre etterpå. Tross alt. Og nå er det snart juleferie. Heia oss! :-)

Hanne sa...

Jepp, jeg holder på med PPU, ja. Har hatt siste framføring før jul i dag, så nå må vi bare levere oppgaven. Urk, det er jo ikke vanskelig som sådan, men det er tidkrevende - som så mye annet, akkurat nå. Men jaggu er det godt å syte og klage litt. Og det er godt med en trøstende kommentar - tusen takk! Heia oss, ja! :D

Anonym sa...

Det er dumt å syte, jeg støtter deg der. På den annen side er det et faktum at yrket vårt er vanvittig belastende rett før semesterslutt. Vi skal ha i snitt 43 timer i uka, eller noe sånt i 38 uker. Noen uker har vi ikke det, - og de timene faller i hodet på oss rett før jul og sommerferie. Det er med andre ord et faktum at du jobber flere timer i uka enn de fleste andre disse ukene, antagelig mange flere timer.

Det hender jeg også sutrer og klager nå om dagen, - men jeg gjør det til de andre som har det som jeg. Vi forstår hveranre. Jeg forstår deg.

Vi får minne hverandre om juni, juli og august.

Mammadamen sa...

... kjenner meg godt igjen i dette, tross at jeg ikke er lærer, og kun har ett barn! Noen ganger føler jeg som om jeg mistet meg selv for et par mil siden, men det er jo greit og for da slipper jeg liksom å tenke så mye på meg selv ... Håper å finne meg selv igjen i juleferien, snart!

Mammadamen sa...

:-) Fint innlegg, forresten:-)

Hanne sa...

Livet leker: Takk for forståelsen. Du har nok rett i at det er vanskelig å få folk som ikke jobber i skolen til å skjønne hvor mye ekstrajobb det faktisk er i perioder. Folk ser at jeg kommer hjem i skapelig tid og tenker at det var da ikke mye til arbeidstid - men de ser ikke at jeg sitter hjemme og jobber til jeg legger meg noen kvelder.
Og med disse deltidsstudiene i tillegg er det alldeles ellevilt i perioder. Men nå lysner det straks. Og jaggu skal det bli godt med juleferie!

Mammadamen: Takk for det. Jepp, man halser liksom på siden av seg selv av og til. Men jeg har funnet en superdeilig oase i dagligstresset nå i desember: Jul i svingen på barne-TV hver dag, med Lillesøster på fanget. Det er ren hverdagsdop. :)

Toril sa...

Å ja, Jul i Svingen er julesnop! Den beste adventsserien ever!

Håper ellers det roer seg før jul- i motsetning til andre som også jobber ganske mye på kveldstid får vel du fri noen dager før jul, og slipper å være på jobb til 4 lillejulaften, tenker jeg?! ;)

Varme klemmer fra Toril

Hanne sa...

Toril: Jul i svingen er helt fantastisk. Men elevene mine liker den ikke, de sutrer bare om at de savner Jul i skomakergata og Jul i Blåfjell. Ungdommer er så konservative! Selv blir jeg rørt til tårer av serien, som i går, da Nure fikk høre om pappaen sin. Jeg gråt som en tulling.

Njoa, jeg slipper å være på jobb lille julaften. Siste skoledag før ferien er 22.desember, altså en dag før. Og den dagen er ganske kosete, altså. Dessuten har vi meldt Lillesøster fri fra bhg hele juleferien, og håper at de som jobber der skal få litt ferie, også. ;))