tirsdag 17. august 2010

Alarm! Alarm! Sjokkbok på Romerike!– Dette oppfordrer ikke akkurat til økt leselyst, sier mamma Elizabeth Larsen til rb.no.

Hun fikk seg litt av et sjokk da sønnen Adrian (7), kom hjem etter første skoledag på Kurland skole med sin nye lesebok i norsk.


OK, så kommer barnet ditt hjem fra skolen med ei bok som er frynsete og stygg. Det er selvsagt synd. Du tenker at "denne kan han ikke bruke".

Så hva gjør du?
Sender du med en beskjed til skolen i beskjedboka?
Ringer du læreren og sier ifra?
Neida!
Det naturlige er selvsagt å kontakte lokalavisa, som i sin tur bestemmer seg for å bruke tid og spalteplass på denne Alarmerende og Sjokkerende Saken.

Og så får skolen anledning bruke tid på å svare på ankl... eh... henvendelser fra pressen i stedet for å kommunisere direkte med hjemmet.

Det er sånt som legger grunnen for et utmerket skole-hjem-samarbeid.

11 kommentarer:

Ine sa...

Det var i alle fall godt at mysteriet bak *hva som hadde skjedd med boka*, ble oppklart i kommentarene. Kanskje blir det ikke fullt så mange søvnløse i Lørenskog i natt.

Janne sa...

Ååå, sånne festlige skole-hjem-samarbeid har vi et par av på skolen hvor jeg jobber også. Dessverre av langt mer alvorligere grad.
Blir lissom alltid like imponert av sånne mennesker.....

9na sa...

Godt sagt.

Trine s sa...

Jeg har ikke lest artikkelen, bare sett bildet, men dette ser da mistenkelig mye ut som en lekk saftflaske i sekken til forrige eier?

Det er jo helt klart et grovt overtramp av nyeste eiers rettigheter i forhold til leselyst og bokglede. Ærlig talt. Bøker som faktisk har vært brukt før, og som kanskje må byttes inn?? Hva er det disse skolene tenker på??

Man betaler jo faktisk tusenvis av kroner hvert eneste år for barnets bøker, det er stadig vekk regninger for materiell de bruker, blyanter og viskelær, lærers undervisningsmateriell og da må man kunne forvente perfekte og nye bøker til alle...

Nei, vent litt... I Norge er det jo gratis skolegang for alle barn! Betyr dette at man faktisk kan måtte kontakte lærer og si at ting som bøker må byttes inn?

Huffameg, nei det er for ille. Helt klart. Når man betaler kr 0 forventer man faktisk å få ting prikkfritt og ubrukt levert første skoledag!! Eller..?

Fran sa...

I sjokk - jaja! Så store problemer vi har her i Norge, altså, og for en stakkarslig artikkel. Dette var lokalstoff med stor L.

engsmella sa...

Ho ho, ja ja. Rb får det fram. Jeg har delt ut sånn bortimot 100 flergangsbøker til små håpefulle de siste dagene (uten å bla gjennom en eneste en!), så jeg ligger nok tynt an.

Hanne sa...

Ine:
Ikke sant? Men synd for RB, som gikk glipp av den store oppfølgersaken...

Janne:
Ja, og det setter jo han derre Frp-politikerens utspill om å få foreldrene helt inn i klasserommene i et ..eh..spennende lys. Hjelpe meg.

9na:
Saken kommenterte praktisk talt seg selv.

Hanne sa...

Trine s:
Hehehe, utmerket poengtert! Touché!

Fran:
Det var vel snarere en bagtell med stor B. Alternativt en idiotsak med stor I. ;)

engsmella:
Bare vent, snart ringer avisa, og vips, så er du Ukas Onde Menneske.
Om stadig flere foreldre velger å ta via pressen, bør vi sporenstreks skaffe oss medierådgivere, hele bunten. Jeg er framsynt, så jeg er gift med en. :)

Hege sa...

Låt dom holda på!

Og vil dere virkelig høre en sjokkerende historie om en skolebok som så ut omtrent som den på bildet, så skal dere høre her, - men sarte sjeler anbefales å ikke lese videre.


Her har du mulighet til å stoppe!


Ikke si at jeg ikke advrte deg!For mange år siden klaget en av mine elver over at boken hennes så sånn ut. Det skyldtes det faktum at en av guttene i klassen hadde tatt boken hennes, onanert i den og så lagt den tilbake i sekken hennes. Må jeg nevne at det var kristendomsboken hennes?

Du får skylde deg selv.

Hanne sa...

Hege:
Jeg må virkelig begynne å ta sånne advarsler på alvor, altså.

Ææææhhhhrgh. :O

Etiopia + India = sant:-) sa...

Lattermild og små kvalm...