søndag 15. august 2010

Kommer jeg til å huske denne dagen om tjue år?

Feriens aller siste dag har vært en strålende sensommerdag, med glade unger løpende inn og ut av huset og generelt mye moro.
Nå er det snart kvelden og det er blitt mer oversiktlig: Lillesøster (4 1/2) har ei venninne på sitt rom, og Storebror (9 1/2) har en kompis på sitt rom.

Gutta bygger intrikate legokonstruksjoner og grubler og diskuterer lavmælt. På jentenes rom høres det ut som om de er i ferd med å hoppe seg gjennom gulvet og rett ned i første etasje.
I tillegg synger de, så høyt de fireårige strupene klarer (og de som har hørt fireåringer skrike, vet at det ikke er småtteri):
– Baby baby baby oooohhhhh, baby baby baby.
– Baby baby baby oooohhhhh, baby baby baby.

Hvor får hun sånt fra? Jeg som har prøvd å fostre opp ungene på hederlig rock og en anelse hip hop. Jeg sitter i første etasje og veksler mellom å gremmes og sjarmeres, mens jeg lurer på om jeg skal gå opp og sjekke om alle møblene der oppe fremdeles er intakte.

Da rives døra til Storebror opp, og bestemte skritt lyder, før det bankes kort og korrekt på Lillesøsters dør, tre raske rapp: bank bank bank.
Storebrors stemme skjelver av høflig indignasjon da småjentene åpner:
– Unnskyld, men kan dere være så vennlige å dempe dere litt? Det er helt umulig å konsentrere seg, og det høres forferdelig ut.
– Hahahahaha!

Rå jentelatter, før døra smelles igjen så det dirrer i hele huset. Et sukk fra den unge mannen, før han tusler tilbake til legobygging.
Og ganske riktig, to sekunder senere:
– Baby baby baby oooohhhhh, baby baby baby.

Fire, snart fjorten.
They sure grow up fast.

11 kommentarer:

Bente sa...

Herlig!!!!!

Ine sa...

Uff, så jeg gruer meg. Vi satser knallhardt på en oppvekst bygget på rock, men får stadig høre fra flere hold at det bare er et spørsmål om tid før hun gjør opprør med Lady Gaga og denslags. Ikke har vi en storebror som kan sette henne på plass (eller.. prøve, i alle fall) heller. All cred til Storebror for forsøket!

Hanne sa...

Bente: :)

Ine: Ja, de finner fram til Hannah Montana og annen glossy popdritt på et eller annet vis, altså.

Men det er ikke bare elendighet, for vi har visst hatt en viss påvirkning. Hun har trommet istykker mange kjøkkenredskaper, kan opptil flere Raga-låter utenat og gjør en mean luftgitar til Foo Fighters, så jeg har fremdeles håp.

Etiopia + India = sant:-) sa...

Ha,ha,ha kjenner virkelig igjen det med 4 snart 14... Lurer på om 4 er de nye tenåringene? Og jeg trodde også at trassalderen var 3...ikke 4 på vei til 5??
Her i huset er favoritt svaret til 4 åringen.....: Stør i ræven til den som spør!
Hun har det fra kulturen.... Eller rettere sagt...Kaptein Knurr og Mareminemysteriet:-D

Lykke til med hverdagslivet.

Klem fra Camilla (oppgitt tenårings Mamma ehhh fireårings Mamma...)

Anonym sa...

Vi kjørte en intensiv Beatles, Rolling Stones og, - av alle ting: Fairport Convention ispedd Larry Norman da Theodor var rundt 4. Nå har vi endt opp med en som liker Ragtime og gla'jazz!!!

Hanne sa...

Camilla: Haha, jeg tror du har et poeng, og det er godt at flere kjenner til dette. Her er det så mange sånne fakter og "smarte" svar at jeg ikke vet om jeg skal le eller telle til hundre tusen. :)

(Ikke helt anonym) Theodormamma: Åh, elegant. Storebror her er godt indoktrinert med ymse kvalitetsmusikk, men det er åpenbart ikke alle som tar til takke med foreldrenes musikksmak. Eller kanskje det bare er en fase, som går over snart - om en femten, tjue år. ;)

Toril sa...

Stakkars Storebror, ikke lett å ha småsøstre på 4, det vet storebror her i huset også! Og ja, 4åringer (ihvertfall jentene jeg kjenner, kan ikke huske at det var sånn med storebror?!) er de nye tenåringene! Vi har stort sett hatt noenlunde hell med musikkoppdragelsen, unntatt noen runder Sabeltann, helt til i vår når brorfamilien min som også er naboer, indoktrinerte de med Krabbeklo i undikken! En sjarmerende sang... :-(
Heldigvis er fremdeles Solbriller på rangert øverst!

9na sa...

Herlig skrevet! Her i huset er vi midt oppi tenåringsgjennomkjøring nummer 2 og 3 og jeg må si at personlig foretrekker jeg 4-åringene fremfor 14-åringene... Mitt råd til dere med småunger; Bruk de kommende årene fornuftig og invester i dere selv, gjør dere sterke og bygg skyttergraver før tiden er inne...!

Lina sa...

Ååå, for en glede å lese innleggene dine Hanne.

Hanne sa...

Toril: Kanskje disse storebrødrene bør danne en slags støttegruppe? Det var nemlig ikke sånn med Storebror her i huset heller, og da begynner vi straks å nærme oss et slags tallmateriale som kan brukes til noe.
Men "solbriller på" er de enige om at de liker, begge to. :)


9na: Jeg pleier ellers å si til barnehagepersonalet når jeg leverer Lillesøster at "nå skal det bli godt å komme seg på jobb og vasse i tenåringer for litt fred og ro og fornuft".

Men jeg skjelver litt med tanke på hjemmemiljøet her om en ti års tid, ja. Skyttergraver er notert. Hva tror du om å bygge et panic room?


Lina: Tusen takk. :D

Kjersti sa...

(Neida. Det var ikke meningen å være anonym. Jeg var bare en av disse gamlingene som plutselig glemte hvilken knapp jeg skulle trykke på). Det verste var at Theodor overhodet ikke visste å sette pris på den fantastiske Led Zeppelin T-skjorten som han fikk for noen år siden! Og jeg som var så stolt!