mandag 21. mars 2011

MILF-brenning, anyone?

Jeg kom i skade for å plukke med meg MILF av Alexia Bohwim fra skolebiblioteket her forleden, og kan trygt erklære at jeg er ferdig med den desidert dårligste boka jeg noensinne har lest (det er en ganske høythengende tittel, all den tid jeg leser drøyt hundre bøker i året).

MILF har et plot som på sitt beste er haltende, men stort sett ikke-eksisterende. Forvirrende og usammenhengende dialoger, usympatiske og endimensjonale personer og et språk som gir en stakkar lyst til å rive ut sin egen hjerne med heklenål for om mulig lindre smerten. Tittelen er åpenbart et skamløst forsøk på å selge (i motsetning Bohwims forrige bok, med det diskrete navnet Frognerfitter).

Boka er rett og slett en hån mot all seriøs litteratur, inkludert Romantikk og Sagaen om Isfolket. Sagaen om Isfolket har i hvert fall en medrivende handling, og salige Romantikk hadde i hvert fall noen pikante sex-scener innimellom. Det eneste formildende elementet ved MILF var at den tok utrolig kort tid å lese.

Jeg tror jeg må be skolebiblioteket arrangere en aldri så liten bokbrenning. Sånt kan vi ikke ha i hyllene. Da er det bedre at kidsa leser kommentarfeltet i nettavisene.
Nå må jeg slutte. Blir bare sur.


This is not a novel to be tossed aside lightly. It should be thrown with great force.
- Dorothy Parker

13 kommentarer:

Mr. Fredriksen sa...

Ikke for å flisespikke, men nå var det Ayn Rand's 'Atlas Shrugged' frk. Parker uttalte seg om. En uttalelse jeg forøvrig er fullstendig enig i. Bohwim kan forøvrig med hell holde sine skriverier for seg selv.

Hanne sa...

Rune:
Jepp, men jeg synes Parkers uttalelse med fordel kan brukes om denne boka også. Bæh.

Sirkus Kjersti sa...

Godt du fikk bekrefta mine fordommer. Jeg har nemlig bevisst unngått både denne og Frognerfitter, bare det enerverende oppsynet til Bohwim er mer enn nok for meg. Jeg skal holde meg for god til å spekulere i hvordan kjerringpakket får publisert noe som helst. Sånn, det var ufint sagt.

Jeg skjønner uansett at det var et greit valg å stå over bøkene, takk for det :)

Hanne sa...

Kjersti:
Denne boka er tusen ganger verre enn hva fordommene dine måtte si deg, altså – jeg er fremdeles vantro over at noe sånt kan bli utgitt i det hele tatt. Frognerfitter har jeg ikke lest, og jeg tror trygt jeg kan legge til et "heldigvis!". En som setter navnet sitt på det MILF-makkverket kan umulig være i stand til å skrive ei handleliste en gang.

HildeSol sa...

Jeg kan sikkert bidra med mitt skolebiblioteks eksemplar til bålet... Har styrt langt unna denne, til gjengjeld leste jeg "Frognerfitter" og kan forsikre om at den også er minst like dårlig som jeg trodde på forhånd. Hvordan hun kan bli utgitt? Tja, det er jo kvalitetsforlaget Kagge som står bak...

Merel sa...

Jeg er imponert over at du leste den ut! Du verden. Jeg har ikke lest hverken denne eller den foregående, og ikke har jeg planer om å gjøre det heller.

(I dag har jeg forresten vært en tur på posten, Hanne, så et utfordrende bilde er på vei. Ikke utfordrende i den betydningen, mind you.)

Hanne sa...

HildeSol:
Da kan Frognerfitter også få være med på bålet. Herlighet, for noen skampletter for et forlag - selv om det er Kagge.

Merel:
Som sagt: Det eneste formildende ved boka, var at det gikk fort å lese den. Og jeg måtte jo se om den var like dårlig tvers igjennom.

Men åh, så spennende med postforsendelse! Gleder meg. :)

Bente sa...

Huff, har dama fått utgitt enda en bok? Det hadde jeg aldri trodd. Jeg leste halve Frognerfitter og ga opp. Den var så urdårlig skrevet at jeg gremtes for hver setning. Den står ganske høyt på min liste over de dårligste bøkene jeg har lest (og det er gangske mange i løpet av året her også).

Trine s sa...

Denne boka fikk jeg helt tilfeldig øye på i bibliotekshylla idag, og ene og alene pga din antianbefaling ble jeg jo så klart nødt til å plukke den med meg!

Hanne sa...

Bente:
Ja, jeg er ikke overrasket over at Frognerfitter også er dårlig, for å si det sånn. Men at noen velger å utgi sånt, det stusser jeg mer over.

Trine s:
Hehe, jeg må ta den med til en kollega i morgen, også. Hun ble så nysgjerrig på hvor ille dette virkelig var.

Irene sa...

Ukas utsagn: "Boka er rett og slett en hån mot all seriøs litteratur, inkludert Romantikk og Sagaen om Isfolket." Fantastisk! :)

SiljeT. sa...

Haha, for ei fantastisk skildring av di oppleving av denne boka! Då heklenåla vart nemnd måtte eg le. Høgt! Eg har ikkje lese noko av denne dama, og eg ser at eg eksplodert om eg hadde prøvd.

Bloggen din er god, god, god!
Ha ein fin kveld!

Hanne sa...

Irene:
Hehe, den kom ganske av seg selv. Og den kom dessuten fra en som for lengst har kommet ut av skapet med å ha lest hele Sagaen om isfolket. :)

SiljeT:
Takker! Det viktigste for meg er at jeg får advart andre, slik at de slipper sånne traumatiske opplevelser. ;)