søndag 21. juni 2009

Selskapelighet og tidsreiser

Åh, for en fin helg! Fredag begynte sommerferien for de av oss i familien som tilbringer hverdagen på skole (stakkars Mannen må fremdeles jobbe noen uker).
Kvelden tilbragte vi sammen med gode venner i nabolaget. Vi hadde planlagt grilling, og tett høljregn klarte ikke å stoppe oss. Varme pledd, terrassevarmer og markise er gode hjelpere når den norske sommeren ikke riktig slår til, og vi satt ute til langt på natt.
Lørdag feiret vi 20-årsdagen til Verdens Søteste Kusine, som er ganske nylig hjemvendt fra et års folkehøyskolemoro vestpå. Det var en brillefin ettermiddag og kveld, med langbord i hagen, hyggelige mennesker og mer sol enn regn.

Og i dag tok vi en dugelig tidsreise tilbake til middelalderen. Geografisk sett forflyttet vi oss ikke så langt, bare inn til gamlebyen i Oslo. Der fant nemlig Oslo middelalderfestival sted, og sånt er stas å få med seg for både voksne og barn. Gjøglere, bueskyting, middelaldermusikk, middelaldermat, middelaldertorg og fantastiske middelalderkostymer.


Vi så på ridderturnering med Frilansene. Storebror heiet seg hes, og undertegnede fikk litt ekstra cred og mammapoeng for å kjenne et par av de medvirkende.

Storebror synes bueskyting virker veldig kult. I dag fikk han prøve seg på et snarkurs, og vi kjøpte en bue og noen piler som han skal øve seg mer med på hytta.
- Jeg vil ha en kanoon, maste Lillesøster. Hun endte til slutt opp med et spyd.

Ser de ikke tøffe ut?
Det synes nok spøkelsene på rommet til Lillesøster også, for hun sover med det nye spydet i senga. Exit spøkelsesfjerner og paraply, der altså.

Og nå er helga slutt, men jeg trenger slett ikke ha noen søndagsfølelse, for ferien er såvidt begynt.
Hva skal vi gjøre i morgen? Akkurat hva vi vil!

5 kommentarer:

Trine s sa...

For noen skumle krigere! Uhu, tenk å sove i samme hus som dem om natten, kan jo bli nervøs av mindre...

;)

Høres ut som en fantastisk dag. Har nettopp vært noe lignende i omegnen her, og det var en blanding av på-grensen-til-overstimulert-gråting og stooore smil om hverandre. Vi skulle vært flinkere til å samles slik uten å kalle det "middelalderdager", for det er jo gøy!

Helga Marie sa...

Halleluja, det er ferie! :-D Herlig rapport fra ferieland lengre sør. Kos dere masse!

Hanne sa...

Trine s: Det var en veldig fin dag. Og selv om inntrykkene var mange og vi var slakke om kvelden, var hele evenementet velsignet fritt for grelle plastting, masete bråkeleker og dyre sukkerbomber, noe man virkelig lærer seg å verdsette etter hvert. ;)

Helga Marie: Halleluja! Vi koser oss - og jeg fikk litt ekstra feriestemning av Reiseradioen-posten din. :D

Anonym sa...

Det middelalderopplegget har jeg aldri kommet meg på. En gang, kanskje...

Og nå er det lang, lang, lang ferie.

Hanne sa...

Livet leker: Det var absolutt å anbefale, både for voksne og barn. Ha en deilig ferie!