fredag 11. september 2009

Fredagsdiktet: The ode of Mary McGinty


Venninne Rikke kom på helgebesøk her forleden, og hun hadde med seg en bråte produkter fra Lush.
Lush lager hudpleieting som inneholder få konserveringsmidler, er belemret med lite eller ingen emballasje og dessuten har festlige navn og beskrivelser.
Altså miljøvennlige, hudvennlige og morsomme - og dermed milevis fra de fleste andre "kvinneprodukter", som forstemmende ofte er både fordummende, forsøplende og forgiftende.

Rikke gikk i gang med å teste alle disse vidunderlige produktene, og det til gagns. Derfor kom hun ned fra badet, sprekkferdig av glede etter å ha prøvd ansiktsrensen Mask of Magnaminty, med følgende kunngjøring:
- Jeg ble så begeistret at jeg spontantdiktet et skotsk høylandsdikt mens jeg sto i dusjen!

Dermed presenterer jeg ukas fredagsdikt med en formaning: Det må leses høyt, med patos og en litt tullete skotsk aksent - som om du var en slektning av Groundskeeper Willie.

The ode of Mary McGinty

There once was a lass who walked the moor
Her name was Mary McGinty
And as she walked, on her face she bore
The ancient Mask of Magnaminty

(Rikke, dusjdikteren fra Sagene)


PS. Jeg synes det er på sin plass å presisere at verken venninne Rikke eller jeg har noen bindinger til Lush, ei heller har vi mottatt noen ytelser eller gratisprodukter derfra.

PPS. Men det er også på sin plass å legge til at vi slett ikke vil ta det ille opp dersom det skulle vanke en overraskelse i posten etter dette.

7 kommentarer:

Rikke sa...

1. Yay!
2. Egentlig bør man høre for seg den fulle onkelen til Groundskeeper Willie, og prøve å gå for den aksenten. Og patosen til en televangelist.
3. Vi er ikke sponset av Lush (eller noen andre for den saks skyld), men jeg for min del er billig og laus, så er bare å sende ting. Jeg kan skrive dikt, og Hanne kan publisere dem på bloggen sin. Årets bisnissidé, spør du meg :D
4. Yay!

Stranger sa...

Så fint dikt! Jeg *elsker* Lush produkter, alle badegreiene deres og såper og ansiktsmasker... sukk. jeg har brukt timer av ferieturer på å lete opp Lush-butikker på obskure adresser. Fins det noen i Norge? I Sverige har jeg bare funnet i Gøteborg og Stockholm.

Hanne sa...

Rikke: Yay - og dobbeltyay! Eller kanskje jeg skal si "aye?". Full onkel + teleevangelist er en praktfull beskrivelse. Liker for øvrig forretningsideen, da jeg er ganske raus selv (jeg foretrekker raus framfor laus, og insisterer på at det er en grunn til at de rimer).

Stranger: Det er geniale produkter, altså, det er helt sant. Så vidt jeg vet skal det snart åpne en Lush-butikk på Byporten i Oslo. Jeg håper det er kjempesnart!

Sesselja sa...

Morsomt fredagsdikt. :)
Det finnes en Lush-butikk i Trondheim, i følge nettsiden deres. Og så åpner det altså en butikk i Byporten i Oslo i november.

Selv forbinder jeg Lush med hodepine, var som jeg er for dufter. Jeg pleide alltid å gå en stor sirkel rundt Lush-butikken da jeg bodde i Bath pga de sterke duftene som strømmet ut av sjappa.

Anonym sa...

Og dette må vel bety at de ikke har produkter som er testet på dyr?! Kanskje jeg må bestille noen produkter og prøve :D I ode til slike fine dikt!

Toril sa...

Kjære Rikke
Nå må jeg hikke
For et flott dikt
Jeg liker slikt!

Hanne sa...

SB: Uffda, jeg kan levende forestille meg at denslags butikker er utfordrende for de duftvare.

Olava: De tester ikke på dyr, nei - og jobber aktivt mot dyretesting. Det kan du lese om her: http://tinyurl.com/p24y9e

Toril: Alltid bra med kommentardiktning. Alltid!