mandag 28. september 2009

My friend Goo has a real tattoo...

...og det har jeg også!

I dag stakk jeg friskt innom Tattoo Tom Studio på Strømmen for å bestille en time.
- Vi har ledig nå i dette øyeblikk, ellers er det etpar ukers ventetid, fikk jeg beskjed om. Dermed var det bare å hive seg rundt. Skjønt, hive og hive - man kan jo diskutere hvor spontant det hele er, når man har planlagt å tatovere seg siden tidlig nittitall, men bare ikke fått ut finger'n ennå. Ja, det er litt flaut.

Jeg prøvde nemlig seriøst å tatovere meg da jeg studerte i Bergen, men det gikk ikke så bra. Størsteparten av tida var jeg ganske blakk, og i valget mellom tattis og konsert/øl, gikk jeg ofte for umiddelbar behovtilfredsstillelse. De gangene jeg tilfeldigvis hadde penger nok, kom det andre ting i veien (tatoveringsstudioet stengt pga motorsykkeltreff på Østlandet og liknende tilfeller av force majeure).
Etter hvert hadde så mange fått seg tatovering, jeg ble usikker på motivet jeg hadde sett meg ut og så gikk liksom bare tiden.

Men det siste året har jeg gnålt såpass mye om det til venner og bekjente at det begynte å bli dobbelflaut å ha ubesudlet hud. Det var på tide å ta grep, og jeg valgte meg et slags motiv.
Det måtte være noe litt sånn klassisk sjømannsaktig, passe retroharry, ganske stort. Gjerne noe med kors og banner, tenkte jeg. Ikke noe delfin på puppen eller tribal i rævsprekken her i gården.

Her er motivet streket på huden på leggen min, klart for skikkelig arbeid.

Jeg hadde ikke barbert leggen, så den unge tatovør-herremannen fikk æren av å gjøre det, og det var litt av en jobb, for å si det sånn. Haha, godt man er (nesten) fullstendig skamløs feminist.

Og ettersom jeg ikke klarer å vente med å vise fram selve tatoveringa, så kommer den her.
Ta-daaah:

Plastinnpakket, vaselininnsmurt og litt rød.
Det endelige, ferdiggrodde resultatet blir selvsagt blogget i en senere oppfølgerpost (man deler da raust med seg).

Er den ikke tøff og gladharry? Hæ? Hæ?
Dessuten passer den veldig fint for en som nettopp vant Kirkevalget. Kors og greier!
Et skikkelig kinderegg av en tattis, med andre ord.

Ikke var det vondt heller, snarere ganske besnærende.
Jeg er ganske sikker på hva som skal bli det neste motivet mitt.

13 kommentarer:

9na sa...

Whæh!!!

Astrid_F sa...

Kjempestilig! Jeg går og planlegger min neste tattoo. Det blir ikke no kors på en hedning som meg, men jeg synes likevel din er fin :) Jeg syntes heller ikke det var vondt. Men, når det er sagt, jeg tok på skuldra. Og du har på leggen. Det er de to plassene det er minst vondt å ta tror jeg ;)

Hanne sa...

9na: Nei, den er ikke for alle. Men det er ikke jeg heller! ;p

Astrid F: Takk! Hva har du fra før, da, og hva ønsker du deg?
Jeg har lyst på sånne japanske blomster neste gang - på skuldra.
Du har nok rett i at det er to veldig lite vonde steder. Men tenk så fælt om vi hadde syntes det var kjempevondt, da! Nå har vi masse å gå på. :)

mr.170 sa...

niccce tittel!

kamikaze sa...

Wow! I love it! Nesten like mye som jeg elsket denne setningen: Ikke noe delfin på puppen eller tribal i rævsprekken her i gården. :D

Hanne sa...

mr.170: Ikke sant? Er så glad for at noen kommenterte tittelen også. Man lar selvsagt ikke anledningen til å bruke en Sonic Youth-låt som tittel gå fra seg. Aldri.

Kamikaze: Haha, tusen takk! Glad for at du likte den, for jeg var barnslig fornøyd selv (og nå sikter jeg til setningen).

Linda sa...

Aiai! Dødtøff, I do agree!

Hanne sa...

Takk, Linda. :D

Anonym sa...

Nå gleder jeg meg enda mer til å ta min fjerde tatovering om noen uker. Jeg skal seile over til andre sida av Mjøsa med en kollega, midt på dagen og "lime på" et bilde til. Det er fin hverdagskunst, som aldri forsvinner ;-) Men jeg sliter med motivet. Japanske blomster hørtes fint ut.

Hanne sa...

Fin hverdagskunst som aldri forvinner, det var jammen en fin betegnelse, Olava. Og ja, japanske blomster er kjempefint. Jeg tenker uforholdsvis mye på dem, men prøver å stagge meg littegrann foreløpig. ;)

Anonym sa...

Jeg har mange år mellom mine og det følger en fin opplevelse med hver og en - det er ikke så dumt det, heller.

Hanne sa...

Ja, det høres fint ut å la det gå litt tid, og å knytte en opplevelse til det.
Du har ikke vurdert ei marihøne, da? *wink, wink*

Dagfrid Moe sa...

Heisan!

Søkte på tatoveringer av kors og landet blant mange andre, på din. Fin tattoo! Bra fronte det man tror på! :-) Har selv en noe større enn din, tatovering av kors formet av boltene fra Jesu hender, pluss rose, bloddråpe, flammer, den oppstandne som sommerfugel og siste påført i motivet er 3: 16...og den er ikke ferdig.
Tro meg...har du først begynt, så...hehe.

Alt godt og Bless!
vennlig hilsen Dagfrid