torsdag 17. september 2009

Jeg ser trommer i din framtid

Man skal være forsiktig med å dytte ungene inn i roller eller overføre egne forventninger på dem.
Men alle med et snev av forestillingsevne kan vel se at dette er en kommende kick-ass trommis i et kick-ass rockeband?


Lillesøster (nylig fylt 4) i barnehagens garderobe, torsdag morgen kl 07.55

Jeg pleier å si at ungene mine kan få lov til å drive med hva de vil, bortsett fra håndball og nynazisme. Klart de skal få gjøre selvstendige valg!
Men det er vel samtidig lov å, tja, kjøpe instrumenter til dem, for eksempel? Særlig hvis jeg legger til at Lillesøster trommer når som helst, på hva som helst, med hva som helst. Og at hun allerede har en kick-ass attitude.

17 kommentarer:

Katrine sa...

Go Lillesøster!

http://www.stickersisters.com/shop/?cart=543957&cat=15&

Berit sa...

Instrumenter er lov! Lillesøster ser ut til å være klar for hva det skal være!

Guttungen min (blond og blåøyd) slo også på alt fra han var bitteliten, etter hvert slo han mest på piano og trommer. Nå lever han av, med og for musikken, har nettopp ferdigstilt musikk til en barnefilm (Bestevenner) som kommer på kino 30. oktober.(Pling! det var reklamen)

Hanne sa...

Katrine: Åh, for noen fantastiske t-skjorter! Takk for link!
*lager handleliste*

Berit: Oi, så kult - klart du må reklamere for sånt! Og farge på hud eller hår er selvsagt ikke noe issue i dette tilfellet, altså.

Karen sa...

Ja, det må være lov! Det er for få kule jentetrommiser i verden.

Jeg har også store musikkplaner for mine fremtidige barn. Uten at det skal oppstå noen tvang, selvfølgelig.
Jazz-kontrabass, for eksempel. Eller cello. Men trommer er nok det kuleste.

Hanne sa...

Karen: Kontrabass er så innmari kult! Barnas farfar (han er dessverre død nå) var kafémusiker og spilte bl.a kontrabass på den tiden da han traff barnas farmor. :)

Berit sa...

Hud og hår ikke noe issue - det er bare det at han har en totalt unorsk rytmesans, vi pleide si han hadde vært afrikansk trommeslager i et tidligere liv :D)

livetleker sa...

Jeg tenker som vanlig mest på meg selv, og lurer derfor på om den lekre genseren finnes i størrelse XL også? Vil ha, vil ha, vil ha!!!

Hanne sa...

Berit: Nok et finfint eksempel på at unger er som folk flest: Forskjellige. Og at de ligner mest på seg selv. :D

Livet leker: Det har jeg lurt på selv også, faktisk! :)
Men jeg har ikke kjøpt genseren selv, den er arvestoff - som så mange av klærne til ungene. Vi er så heldige å være del av en finfin arvetøykjede, noe som er bra på så mange måter. Men jeg skal sannelig prøve å ta rede på dette.

Strekker sa...

Det er absolutt lov å kjøpe trommer til knusesøte Lillesøster!

Hilsen gift med kontrabassist
(må flotte meg når jeg kan!)

Hanne sa...

Kjære gift med kontrabassist: Heldiggris!

Toril sa...

Hun er så kul!
Heldigvis har jeg en kul jente her hjemme også, og her følger et eksempel: Hun har gått 3 ganger på gymlek, der alle de andre jentene har rosa turndrakt med strutteskjørt. De første to gangene fikk min jente på seg fotballdrakt, som seg hør og bør, men før tredje gang fant hun en rosa turndrakt jeg trodde jeg hadde gjent godt inne i boden, så da trodde jeg løpet var kjørt. Men neida, hun ville ha fotballdrakt igjen:-) Det er mamma sin jente, det!

Og de t- skjortene det var linket til var virkelig tøffe!

Hanne sa...

Men du vet jo det, Toril, at disse jentene våre er to alen av samme stykke - det ser du på det fandenivoldske glimtet i øyet. De er så hele, små personer, med både muskler, rosating, fotball og fjas. La dem få fortsette sånn! :)

Og gjerne med t-skjorter fra
http://www.stickersisters.com !

k sa...

Trommer må det bli :-) jeg "spilte" piano på alt, spes håndklestanga på badet, når jeg var liten. Og da det kom piano i hus:ja det glemmer jeg aldri! har fortsatt stor glede av det, selv om jeg ikke ble noen musiker :-)

Fran sa...

Fytti katta så tøff lillesøster er! Bare sånn helt av seg selv uten noe om og men:) Helt herlig.

Maria sa...

Nå kjenner jeg jo ikke Lillesøster i virkeligheten, men har hun fått veldig langt/mye hår helt plutselig, eller er det bare lenge siden du har postet bilder av henne?

Og litt afrohår-nysgjeriighet; Hvor ofte klipper dere håret hennes, og synes du det kan bli for langt, eller er det sånn at jo mer hår jo bedre?

Hanne sa...

K: Ja, jeg må nok kjøpe trommer til jentungen. Hun har allerede trommet istykker et par sleiver. ;)
Og klart man kan ha enorm glede av et instrument uten å bli proffmusiker. Det er jo så fint å ha musikk i livet sitt!

Fran: Tusen takk. Ja, hun fyller hele seg, fra nederst til øverst. :D

Hanne sa...

Maria: Håret hennes har nok ikke stormvokst noe særlig i det siste, men det virker sikkert lenger fordi det er så stort. Om jeg drar i det, blir det tre ganger så langt. ;)

Vi har aldri klippet håret hennes, så svaret må vel bli: Sjelden. Håret blir liksom ikke langt, bare stort. Jeg er spent på utviklingen.