fredag 30. april 2010

Fredagsdiktet: Fire and Ice

Ukas fredagsdikt er en skikkelig klassiker. Jeg kunne det utenat allerede på videregående (gikk språklinje, leste mye Robert Frost), og jeg må tilstå at diktet nok er blant dem jeg har tvangsdeklamert en del for et mer eller mindre uskyldig publikum opp gjennom åra. Og når man har lest et dikt hundrevis av ganger, blir man liksom litt blind for det. En periode ble jeg litt døv for Beatles også, fordi jeg hadde hørt dem så mye. Uten sammenlikning for øvrig, altså.
Uansett ble det fortrengt en stund, helt til jeg kom på det ved en tilfeldighet her forleden. Det er et fint, lite dikt. Poengtert og med god rytme.
Enjoy - og god helg!

Fire and Ice

Some say the world will end in fire;
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

(Robert Frost)

4 kommentarer:

Lilljekonvall sa...

hei Hanne :)
jeg har fulgt deg gjennom mange år, jeg er også så heldig at jeg har en lita jente som er adoptert (Kina)....du skriver så godt og jeg humrer så godt her inne hos deg !

men livet endrer seg stadig og jeg har blitt syk og har nettopp våget meg ut i verden med en fersk blogg om livet meg ME.
jeg vil bli veldig glad om du vil følge meg på veien.
her er jeg :
http://fingernijordaogbladetframunnen.blogspot.com/

Lilljekonvall sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
k sa...

Fire and Ice, da tenker jeg på boybandet Drama og sangen deres som heter det. Mine helter på 80-tallet, og denne sangen ble sunget av Gækki, og derfor likte jeg den :-D Den er desverre ikke på yotube så jeg får ikke lagt ved en link, og jeg tviler på at de hadde referanse til dette diktet, for å si det sånn...Fikk meg en liten mimrelatter nå :-)

Hanne sa...

Liljekonvall: Takk for hyggelig kommentar. Trist å høre at du sliter med ME, men jeg tror det er godt å ha en blogg å bruke. Den ser veldig fin ut, jeg skal følge med på deg - og krysse fingrene.

k: Hahaha, Drama, gitt! Det er vel få på min alder som ikke hadde en liten crush på Gækki tidlig på åttitallet en gang. *rødme* Men om de var inspirert av Robert Frost, er vel mer tvilsomt, ja. :)