tirsdag 20. april 2010

Rimer på Delft

Når man planlegger utvekslingstur med 24 elever, er det mange potensielle utfordringer å forholde seg til. Å sitte fast i Nederland på grunn av vulkanutbrudd var ikke blant de tingene vi forutså. Vi skulle reist med fly hjem fredag formiddag, men i stedet ble det en laang busstur og en svært forsinket ankomst til Lillestrøm. Men det endte godt, og for en fin tur vi hadde!

Dette kan imidlertid vente litt, la oss ta det viktigste først:
I løpet av oppholdet knatret jeg ned en og annen Facebook-oppdatering om ståa i Delft og omegn (jeg bodde hjemme hos en vertslærer i Den Haag), og da dukket følgende oppfordring opp blant kommentarene (klikk på bildet for større versjon):Det var selvsagt en besnærende utfordring, men herlighet, så vanskelig det er å finne noe som rimer på Delft! Jeg brukte uforholdsmessig mye tid på å pønske og gruble, uten resultat. Det var nesten så jeg ble lettet da jeg skjønte at jeg ikke ville rekke hjem i tide til fredagsdiktet.
Men den som gir seg er en dritt. Jeg måtte til slutt innse at det norske språket ikke var tilstrekkelig for oppgaven, så nå har jeg benyttet meg av selve utvekslingsideen og inkorporert noen nederlandske ord. Juks, sier du? Neida - kravet var at Delft måtte være rimordet. Og det er det.
So here goes (trommevirvel)....

Ukas fredagsdikt: Delft-rick på en tirsdag

En lærer på reise til Delft
ble kjent med kulturen, sånn helft
hun syklet seks mil,
utvekslet med stil
men nektet å smake på elft.

Hah! Og det henger helt på greip, altså.
Helft er altså nederlandsk for en halv, og elft er en sildesort.

Limericken skildrer en sann historie fra virkeligheten, all den tid jeg:
1) faktisk syklet seks mil forrige tirsdag - en bragd, om jeg skal si det selv (to mil lenger enn den offisielle sykkelturen med elevene, ettersom jeg syklet til og fra Den Haag i tillegg)
2) takket høflig, men bestemt nei den dagen på strandpromenaden da våre nederlandske verter prøvde å prakke på meg hele sild som skulle slukes på tilnærmet pingvinvis.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg bøyer meg i støvet!

Maria sa...

Med wikipedia-linker. Et ekte internettdikt. I like it!

MammaMy sa...

Hei! Har lest i bloggen din lenge. Trur eg oppdaga han for eit halvt år sidan eller noko, på jakt etter eit dikt :) Og nå har eg fått meg blogg sjøl, difor denne kommentaren altså... Du skriv mykje klokt og interessant, og eg er innom kvar fredag. Fin kveld til deg!

Hanne sa...

Livet leker: Takker, og bøyer meg tilbake.

Maria: Jepp, måtte jo bevise at jeg ikke bare hadde funnet på de tullete ordene!

MammaMy: Så hyggelig, nå skal jeg gå på besøk til deg.

Berit sa...

Glimrende løst! Skal det være utveksling, så skal det.

k sa...

A, du er best, altså!

Hanne sa...

Takk, dere. :)

Toril sa...

Imponert!

Hanne sa...

:)