mandag 24. mai 2010

Pinsehelga i bilder


Friskus som jeg er blitt, syklet jeg en tur til Nebben fredag formiddag for å svømme noen runder. Om sommeren er det stappfullt både på gressplenen og i bassengene, men hvor mange badegjester ser du på bildet her? Riktig: Ingen! Den oppmerksomme betrakter vil se en enslig badevakt som rusler langs hekken. Det føltes som om Nebben var mitt private badeanlegg. Åh, det var en fin svømmestund. Tror jeg skal snike meg til noen morgensvømminger framover, såfremt det ikke plutselig begynner å hagle, eller noe sånt. Man vet jo aldri.Etter skole- og jobbtid pakket vi barn og bagasje i bilen og vendte snutene mot Costa del Østfold for å erklære hyttesesongen for åpnet, helt på ordentlig.
Det finnes ikke bilvei ut til hytta vår, den ligger på den ytterste, nøgne (halv)ø. Den kan nåes ved en drøy halvtimes frisk gange i ulendt terreng, eller en kjapp båttur. Vi valgte det siste, og ungene hylte av glede hele veien ut. Sant å si presterte jeg noen gledeshvin selv, da jeg kjente den deilige sjølukta igjen.Lillesøster gikk straks i gang med å plukke blomster, for det bugnet der ute. De ble litt molefonkne av å røskes opp av en beinsterk barnehånd, men det ser bra ut allikevel. Vi ryddet ut hagemøbler og la gladduk på bordet, og kunne sitte ute til det ble natt. Det er så stille der ute. Alt man hører er en og annen motorbåt (ja, og den lave summingen fra doen, da - men det er liksom ikke like lyrisk).


Storebror tok raskt opp en av sine favoritthyttesysler: Spikking (og saging, og hogging av ting med øks). Vi har ikke TV, spillkonsoller og denslags her ute (vi har ikke engang innlagt vann), så ungene blir skikkelig flinke til å kjede seg. Og du verden, så mye de klarer å finne på da. Lillesøster plukket for eksempel kongler i timesvis.
De nedlater seg til og med til å leke med hverandre.Noen var mer innstilte på å innlede badesesongen enn andre. Lillesøster maste i timevis, og ville slett ikke gå med på at det ikke var ordentlig sommer ennå. Hun nøyde seg med tørrtrening en stund, men til slutt ga vi etter.Og dermed kunne vi rusle ned stien til sundet, hvor det er kjempelanggrunt og dermed akkurat passe for ei frøken som ikke svømmer så bra som hun liker å innbille seg, og for en Storebror som liker å fange krabber med hendene.Idiotisk kaldt vann, konstaterte den voksne delen av familien. Friskt, men absolutt overkommelig, var ungenes dom. De ble våte i håret, begge to, og Storebror fanget ei bøtte full med reker og krabber sammen med nabohytteungene. Dem hadde han ikke sett på et år, men det var straks business as usual.Hyttetomta bugner av markjordbærblomster. Det blir mange strå fulle av små, røde bær senere i sommer. Jeg klarte heldigvis å skåne de aller fleste da jeg gikk amok med kantklipperen i dag.


Og peonene er bristeferdige. Når de blomstrer, ser det nesten obskønt ut.
Det heter peoner, ikke sant? Jeg er så tullete dårlig på blomsternavn.

13 kommentarer:

Sesselja sa...

Herlighet så langt peonene er kommet i Østfold, da! I magen min står de som 5-10 cm lange røde skudd og ser ikke ut som noe som det blir blomster av i det hele tatt.
Forøvrig deilige forsommer bilder som gjøær meg grønn av misunnelse på dere som har et lite fristed å gjemme dere bort på.

rikke sa...

Å himmel, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til sommer'n! Hadde du slengt på noen bilder her av Settlers og Fernet Branca, hadde det vel rablet helt aldeles for meg:)

Og Sesselja: Har du peoner i magen?? ;)

Hanne sa...

Sesselja: Ja, det er alltid stas å ta seg en tur til "syden", for det er så veldig mye mer vår og sommer der. Men peoner i magen - det er vel hva som kan kalles en freudian slip? :)

Rikke: Det ble ikke så mye Settlers denne helga, men gutta spilte litt sjakk (hyyl) og jeg spilte en slags Scrabble med Lillesøster (det gikk for det meste ut på at hun stavet de ordene hun kunne med brikkene). Men vi fant en gjenglemt skvett med Fernet fra i fjor! :D

Etiopia + India = sant:-) sa...

Sukk... Den hytta virker vidunderlig!
Her er vi innesperret i en terasseblokk uten terrasse for øyeblikket:-( Borettslaget har bestemt at terressene skal flislegges...og så akkurat nå når vi har lyse fine dager.
Blir det Etiopiatreff på dere i år?
Håper vi ses på Klækken!

Camilla:-)

rikke sa...

Gjenglemt Fernet ftw :)

Har forresten testet ut tomanns-Settlers med mitt spill også, funker utmerket. Med det +utvidelsesboksen er sommeren klar.
Ja, også fint vær og alt det der, da...

Hanne sa...

Camilla: Ja, det er kjempedeilig der. Dere får stikke innom hvis dere driver rundt på østlandet. ;)
Jeg tror faktisk at vi ikke får til å være med på Etiopiatreffet i år. Avgjørelsen har sittet litt langt inne, men det ser altså ikke sånn ut. Det skyldes IKKE at vi ikke har lyst, altså - men det er et spm om prioriteringer. Sukk.

Hanne sa...

Rikke: Åh, gjett om vi skal gå brettspillbananas!

Toril sa...

Så dårlig gjort å ødelegge den gode stemningen jeg fikk av pinsebeskrivelsen med å si at dere ikke skal på E- treff! Så dumt. Og det tyder på feilprioritering, altså!

Men bildene og teksten fra Costa del Østfold er nydelig stemningsfullt!

Hanne sa...

Toril: Som jeg sa, har det sittet langt, langt inne. Jeg har jo veldig lyst..men det ser litt mørkt ut for treff nå. Men det forhindrer ikke at andre kan komme til Costa del Østfold? :))

Hanne sa...

Vi vurderer for øvrig litt en løsning hvor feks jeg og Lillesøster reiser, men vi må pønske litt mer på alternativene.

Sesselja sa...

Eh ... *rødmer* Ja, det kan vel trygt kalles en freudiansk glipp. Jeg berolige alle med at peonene vokser trygt i Hagen, mens det er en ganske vanlig baby jeg har voksende i Magen.

Etiopia + India = sant:-) sa...

JA du og lillesøster MÅ komme på treff! Tar gjerne svipptur innom hvis vi skulle komme på de kanter. Men i år ser det ut til at det blir Hønefoss, og enten Danmark eller Kristiansand. Kommer dere på Bergens kanter må dere meget gjerne gi en lyd;-)

Hanne sa...

Jeg skal se hva vi får til - for jeg vil jo veldig, veldig gjerne en tur på treff. Utrolig kjipt å tenke på at alle dere gøye menneskene skal få leke sammen uten at jeg får være med. ;)

Mht Bergen: Hadde det vært opp til meg, hadde jeg reist til Bergen minst en gang i kvartalet. Men det er litt vanskelig å få Mannen til å skjønne at det ville vært en fornuftig prioritering.