mandag 17. desember 2007

Om bukseseler og hvite løgner

Det er mandag morgen, og guttungen er rasende og fortvilet. Han er en sånn type som ingen bukser sitter på. Alt sægger ekstremt, belte hjelper ikke det grann, og han mister buksa litt for ofte. Nå har jeg sagt at han må ha på bukseseler, og han blånekter intenst. Forrige runde med bukseseler resulterte nemlig i at han fikk tyn av de kulere gutta på skolen, og det må ikke skje igjen.

Det er ikke vanskelig å forstå at en liten kar ikke vil bli sett på som ukul av de andre, men jeg som mor har en litt annen agenda: Sørge for at sønnen min har klær på kroppen. Nye og kulere bukseseler med hodeskaller på er innkjøpt. Men det hjelper ikke, sønnen er ubøyelig.

- Men kjære deg, dette er sånne kule bukseseler, som ungdommer har.
Han stritter imot. Jeg blir desperat:
- Dette er sånne bukseseler som Tshawe bruker!
DER fant jeg de magiske ordene. Guttungen lysner og ser seg i speilet. Er de gode nok for hans store helt Tshawe, er de gode nok for ham - og det skal han nok klare å fortelle til de andre gutta.

Så kjære Tshawe Baqwa, jeg beklager om jeg ljuger på deg motedetaljer. Men det er for en god sak. Kanskje du kan ønske deg et par hodeskallebukseseler til jul?


---------------------------------


Oppdatering: Takket være min observante leser på Bislett, kan jeg i det minste vise frem et bilde som beviser at Tshawe har brukt bukseseler. Takk, Rikke.
Bildet er hentet herfra.

6 kommentarer:

rikke sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
rikke sa...

I helped! :D

Olava sa...

Hmmm, tru'kke Tshawe engang hadde hjulpet for å få på min eldste seler... Alt sagger på han også og hva andre mener er viktig. Men vi snører beltene til så godt vi kan - og så henger buskene der - så vidt! For mor sin del er et bilde av Tshawe hyggelig å hvile øynene på. God jul!

Hanne sa...

Olava: Det er ikke så greit med disse sæggegutta, så man må gjøre det man kan. God jul til deg også.

bukseseler sa...

Jeg er nå stor fan av bukseseler, syns det er synd at det er litt ut av mote for tiden. Men ser vel mye kulere ut enn et belte når man for eksempel går med dress?

Hanne sa...

Ja, det ser myye kulere ut. Bukseseler betyr selvtillit. :)