fredag 28. desember 2007

Ord om ord

Sagt av undertegnede 2.juledag kl 13.45:
"Nei Signe, det er ikke lov å kjevle juletreet"

Det hender at man sier eller overhører setninger som er såpass pussige (selv om de er helt logiske der og da) at man bare kan regne med at det er relativt historisk. Altså at det er første gang den setningen er blitt sagt. Uansett tilhører den ikke kategorien Verdens mest brukte setninger, som de mer ordinære "hvor mange ganger har jeg ikke sagt at....".

Min tidligere gode kollega (og fremdeles gode venn) Vetle og jeg hadde mye moro med sånne ting. En gang fikk han en festlig visittkortholder formet som en liten koffert i gave. Den så tilforlatelig ut, men luktet skikkelig vondt. Det forsårsaket utsagnet "Vil du lukte på kofferten min?", som vi lo av i minst etpar uker.

En annen klassiker dukker opp da Storebror skulle få fireårsbok i kirken. Det var høsttakkefest, og ungene skulle gå inn i prosesjon med mat som skulle legges på alteret. Dermed hørte jeg meg selv si formanende: "Storebror, hold godt på blomkålen din og følg etter presten".

Ord, dere. Mange muligheter - kjekke å ha.

2 kommentarer:

Lothiane sa...

haha! morsomt! :D

Selv fikk jeg følgende kommentar på julaften fra nevøen min på 12:

Nå synes jeg du snart skal blåse opp mannen din, tante.

Knallbra! Jeg lo skikkelig av det absurde i dette. Men selvsagt hadde han en god grunn. Jeg hadde jo fått en oppblåsbar mann til jul. (En familievennlig en, altså...)

Hanne sa...

Du verden, så kjekt med en oppblåsbar, familievennlig mann til jul! Og kommentaren er upåklagelig i pussig-segmentet.