fredag 18. april 2008

God fisk til hverdags

Mannen lagde en skikkelig god fiskemiddag forrige dagen. Den ble mottatt med begeistring hos (nesten) hele familien, riktignok av litt forskjellige grunner. Mannen selv var fornøyd med at retten var lettlaget og smakfull, undertegnede likte de gode smakskombinasjonene og at den var sunn, mens Lillesøster elsket det faktum at ertepureen var grønn, lett å tygge og så ut som den inneholdt æææbokææbo (les: avokado). Samme det, så lenge maten går ned.

Her er oppskriften, ført i pennen av mannen i huset. Anbefales!(1)


Hvit fisk med ertepuré og gromme gulrøtter

HVIT FISK

150-200g fileter/stykker hvit fisk per person (vi brukte frossen pangasius fra SmartClub)
Sitron
Salt og pepper
Tabasco

Begynn med fiskeforberedelsene så de får ekstra smak av krydringen. Skvis godt med sitron over de opptinte eller ferske filetene, salte og pepre, 5-6 dråper med tabascosaus per filet/stykke. La hvile en stund.
Stek fisken når erter og gulrøtter er ferdig, eller nesten ferdig. Stekes på middels varme i en teflonpanne med lokk 2-3 minutter (avhengig av tykkelse). Overkokt/stekt fisk er ikke bra.


ERTEPURE

150g frosne erter pr person
1-2 fedd hvitløk (etter hvor mye man liker, det skal ikke prege pureen så voldsomt)
2-3 sjalottløk, eller en liten vanlig løk
Salt og pepper
½ ts sukker (kan sløyfes)
En solid klatt med smør (ordentlig smør, hvis man skulle være i tvil om det)
Litt kremfløte (matfløte kan brukes)

Smelt smør og blank løk og hvitløk, hiv oppi de frosne ertene og sjenk på en fløteskvett (alt på middels varme). Bruk stavmikseren rett i gryta, juster fløtemengden til den konsistensen du vil ha. Salte, pepre og evt sukre etter smak

GROMME GULRØTTER

1-2 gulrøtter per person (avh av størrelse)
Solid smørklatt
½ - 1ts fennikelfrø
Salt og pepper
Litt sukker
Et par dl appelsinjuice, de skal dampes mer enn kokes.

Smelt smør, hiv oppi fennikelfrø, la de få et minutt i smøret før du hiver oppi gulrøtter(jeg kapper i staver) og appelsinjuice. Strø over salt, pepper og sukker rist litt rundt.
Kok ca 7-8 min eller til gulrøttene har den tyggemotstanden du liker.


Det går selvfølgelig an å ha ris/pasta/poteter til, men jeg bruker ikke noe annet tilbehør enn dette, så det er bare å lage solide porsjoner med grønn- og oransjesaker.
I denne retten kommer smakene bedre til sin rett uten mer tilbehør, etter min mening.

--------------------------------------------------------

(1) Retten, altså, ikke mannen. Han beholder jeg selv.

Ingen kommentarer: