onsdag 25. juni 2008

Gullkorn og pølsevev

Dagbladet bringer en ganske underholdende liste over mindre heldige uttalelser norske politikere har kommet med. Altså ikke bare sånne "jeg synes det er teit sagt, for jeg er uenig med deg"-uttalelser, men skikkelige bite seg i tunga og skape vantro hakeslipp-kommentarer.

Mange av utsagnene på lista er gode, men jeg synes det er rart at de har glemt en av mine absolutte favoritter - om man kan bruke et ord som favoritt i denne sammenhengen. Jeg kan fremdeles huske det massive hakeslippet jeg satt med foran TV-skjermen da jeg så Bjarne Håkon Hanssen i en slags avslappet passiar med Liza Marklund hos Skavlan for to-tre år siden.
De snakket om feminister, Marklund uttalte seg om hvordan det sto til med feminismen, og Hanssen så sitt snitt til å være (det han oppfattet som) galant. Med (det han oppfattet som) et sjarmerende glimt i øyet serverte han replikken:
"Det er få som er like vakre som deg, som kaller seg feminister i Norge"

WTF? Det beste er selvsagt at mannen trodde han ga Marklund en kompliment. I stedet klarte han med en eneste kladden kommentar å bekrefte hvor kleint det egentlig står til, og hvorfor det er nødvendig å tenke feministisk. Jeg er litt usikker på om han noensinne forsto hva han faktisk hadde sagt der i beste sendetid. Han skulle jo bare være grei med den pene svenske dama, lissom. Og så begynner de kjipe, norske feministene å purke seg til. Makan. Ikke fred å få.
Så kos deg med lista, men send samtidig en tanke til B.H. Hanssen i samme slengen. Det er pølsegutten sin, det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg traff en gang en pike med downs syndrom. Jeg fikk sagt noe hun synes var veldig dumt, og det eneste hun kunne si (og gjentok og gjentok) var: jeg gremmes. Hun var så søt. Det er også det eneste jeg kan si om uttalelsen til BHH: jeg gremmes. Han var ikke søt.

Anonym sa...

Jeg husker også pølseHanssen og den uttalelsen. Jeg husker at det knøt seg pinlig i magen min og at jeg tenkte at jeg håper det kniper seg pinlig i magen til Hanssen i lang lang tid også. Men neimen om jeg er helt sikker på akkurat det...

Hanne sa...

Fran: "Jeg gremmes" er et godt uttrykk.

Olava: Nemlig - jeg tror neppe det knyter seg pinlig i den ministermagen. Men det gjorde det heldigvis i TV-stuer over det ganske land.