søndag 5. april 2009

Hyttestemning i heimen

Pffffffssshhhhh, sa det.
Og så var vi uten kjøleskap.

Helt til i går var vi de mellomfornøyde eierne av et integrert kombiskap. Mellomfornøyde fordi integrerte kjøleskapsløsninger i utgangspunktet er noe ræl. Vekten av den innvendige kjøleskapsdøra hviler på kjøkkenskapsdøra, og det kommer det sjelden noe godt ut av. Mellomfornøydheten kommer også av at vi egentlig trenger et stort kjøleskap mer enn et kombiskap. Fryser har vi jo i boden. Men kjipeskapet sto her da vi flyttet inn for ni år siden, og man kaster jo ikke et kjøleskap som virker bare fordi man har mer lyst på noe annet.
Men det siste året har skapet lagd rare lyder, det har iset mer enn vanlig og dørene har slarket mer enn vanlig.
Det var med andre ord en høyst varslet katastrofe da Mannen i går kunne fastsette dødstidspunktet til kl 14.30.
No more fridge for us.

Men det passer jo allikevel aldri å være kjøleskapsløs. Vi måtte tømme fryserdelen, og noe var allerede begynt å smelte (ungene var heldigvis veldig behjelpelige med å fjerne fløteisen, så den slapp vi å kaste).
Men varene i kjøleskapet, da?
Takk og pris for at det er april, og finfin kjøleskapstemperatur utendørs. Maten ble pakket om i plastbokser og satt ut på verandaen. Det hadde vært verre med varme maidager. Jeg hater solsmak på maten.
Så var det å komme seg avgårde og kjøpe nytt kjøleskap med det samme. Det er jaggu ikke billig. Vi fant et som tilsynelatende gir mye kjøleplass for pengene, og det blir levert på tirsdag.

Inntil da får vi ha en litt uventet hyttepåske-effekt her hjemme, med maten på verandaen.PS: Og nå som jeg ser på bildet, føler jeg plutselig en trang til å (bort)forklare de to kartongene med helmelk som står der, for det er jo ikke noe vi pleier å ha på lager. Men skal man lage skikkelig påskekakao med skikkelig sjokolade, må man også ha skikkelig helmelk.
Og kanskje en skvett med brun rom oppi, til de voksne.
Mmmmm.

4 kommentarer:

Anna-panna sa...

Brun rom er obligatorisk i kakao for voksne!

Ha en finfin påske :)

Hanne sa...

Ja, det er snadder voksengodteri! God påske til deg og dine også, Anna-Panna. :o)

Trine s sa...

Melk skal være helmelk. Det andre melkevannet der er samboeren i hus alt for glad i etter min smak ;)

Du skal være glad du ikke bor her, for her er det solsmak på både det ene og det andre ute, da hadde det blitt ekte hyttestemning da!

God påske :)

Hanne sa...

Trine s: Her er det strålende solskinn, men maten står heldigvis i skyggen av en presenning (den samme som har skjermet utemøblene i vinter).
Selv drikker jeg ikke melk i det hele tatt. Det er bare Mannen og Lillesøster som gjør det her i huset. Jeg bruker den utelukkende som ingrediens. :o)

God påske til deg også!