mandag 6. april 2009

Også i påsken, da!

Dagbladet forteller om ville tilstander i Bø natt til søndag. Ifølge politiet var det et helvete: Politi og vitner forteller om den reneste lynsjestemningen i Telemark i natt.
Tre personer med utenlandsk opprinnelse, et brødrepar og deres far, ble jaget av en illsint mobb på rundt 50 Bø-ungdommer. Faren og de to sønnene måtte til slutt ha politieskorte og søke tilflukt på Nome lensmannskontor.

Dette er selvfølgelig bare trist. Men heldigvis sørger varaordfører Bjørn Magne Lankås for å holde fokuset der det bør være:Hadde de enda holdt seg til fastelavn eller Maria budskapsdag.
Men påsken, da gitt!
Det er ingen folkeskikk lenger. Trasig er jaggu ordet.

7 kommentarer:

Sesselja sa...

Hehe, den hang jeg meg også opp i da jeg leste saken!

Helga Marie sa...

Jeg hørte ham på radio og han hørtes ut som om han virkelig hadde lagt ballen død da han kom med denne uttalelsen. Derimot hørtes han ikke ut som en person jeg ville følt det særlig naturlig å gi min stemme. Jammen er det mange rare folk i maktposisjoner rundt omkring.

Hanne sa...

Sesselja: Det er jo en såpass fiffig vinkling at man kan ikke annet enn å stusse.

Helga Marie: Det skulle vært litt artig med en utdyping av hvordan han kom fram til den uttalelsen. Rare folk, ja.

Strekker sa...

Det var da ikke slåssing - minner mest om guttestreker, dette her!

Toril sa...

Ja, trasige greier folk bruker påsken til!

Håper dere får en nydelig, kald påske, hold dere unna påskeslåssing og lykke til med hytte- skapet!

Hanne sa...

Strekker: Takk for link. Det var forstemmende lesing. Særlig dette:

"Butikken "8-8" i Brumunddal ble fullstendig ødelagt etter at en brannbombe ble kastet gjennom vinduet mens eieren lå og sov i kjelleren. Butikken hadde i lang tid fått knust vinduer og blitt nedmalt med rasistiske slagord.

"Det er ikke snakk om organisert rasisme. Jeg vil heller kalle det pøbelstreker", sa politiinspektøren ved Hamar politikammer."

Pøbelstreker, ja. Sannelig er vi redde for r-ordet.

Hanne sa...

Toril: Takk for det. Nå er kjøleskap i hus, så nå kan utendørsvarmen bare komme. Påskeaggresjonen fikk jeg tatt ut da jeg fjernet et gjenstridig kjøkkenskap.