tirsdag 7. september 2010

Når noen blir fem


(fig 1: 4-åring, snart 5-åring, sovende sådan)

Når noen blir fem sniker noens foreldre seg opp og tar bilder natta før - altså mens noen sover sin søteste søvn.
Noens foreldre vet det er litt nevrotisk, men gjør dette for å huske at noen har vært fire, og at noen såvidt klart å sovne fordi noen har gleda seg så veldig til femårsdagen sin.(fig 2: typisk bordpynt i femårsdag, også kalt rosa kamel)

Når noen blir fem er noen veldig opptatt av hvordan bordet skal pyntes. Noen ønsker seg rosa farger, Hello Kitty og gjerne blomster. Det gjør at noens foreldre svelger kameler mothårs og setter i gang med liv og lyst. Noens foreldre tenker dessuten at spiselig pynt er gøy, derfor havner et par poser popcorn på duken. Det liker noens gjester veldig godt.(fig 3: fargerik kamel, også kalt pinata. Som regel sukkerfylt)

Når noen blir fem bør det være leker og moro. Noens mamma har hørt at en såkalt pinata kan være et artig alternativ til fiskedam og denslags. Noen får velge ut en fargerik og fin versjon, og alle noens gjester får lov til å prøve seg. Når det til slutt regner godteri ned over hele selskapet, er noen veldig glade.(fig 4: barn i motlys. Illustrasjonsfoto, for at noens gjester ikke skal identifiseres)

Når noen blir fem har noen 12 små gjester til bords, og noen er sågar så generøs at selv noens storebror får være til stede.
Storebror viser at han setter pris på gesten (og bursdagsbarnet) ved å insistere på å iføre seg dress, skjorte og slips fordi det er en stor dag.

Når noen blir fem får noen besøk av massevis av familiemedlemmer rett etter noens barnebursdag, hvilket fører til at noens mamma og pappa ikke klarer å holde tritt med bildene. Men noen er så fornøyd og glad og sliten at noens foreldre regner mer at noen har hatt en fin dag.

Når noen er blitt fem setter noens mamma seg ned om kvelden, etter at alle har lagt seg, og tenker på hvor fin noen er, og hvor heldige noens familie er. Hvordan verden er som den er, og hvor urettferdig det kan være. Og så lurer noens mamma på om noen andre også tenker på noen.

Noens mamma tenker i hvert fall på noen andre på en dag som denne. Det er mange som betyr noe for noen.

9 kommentarer:

Ine sa...

Jeg tipper noen er veldig fornøyd med den store dagen sin!

9na sa...

Så flott, gratulerer med dagen!

Toril sa...

Noen er veldig heldige med foreldrene sine, spesielt når noen blir fem! Jeg lurer også på om noen tenker på noen av og til- og føler meg ekstra heldig som kan både tenke på og være med noen.

Fran sa...

Gratulerer!Lurer på om ikke noens mamma også synes det er fryktelig stas at noen har bursdag...

Hanne sa...

Ine: Ja, noen var henrykt. ;)

9na: Takk!

Toril: Ja, er vi ikke heldige? Vi har jo noen av de fineste. :)

Fran: Joda, det skal ikke stå på stas-følelsen. Man husker jo hvor stort dette med bursdager var fra man selv var barn. Eller, trenger vel strengt tatt ikke gå helt tilbake til barndommen for å kjenne på akkurat det. *kremt*

livetleker sa...

En skikkelig søtnos, det der, du. Barn er det beste jeg vet.

Anonym sa...

Vakkert skrevet.
Vakker noen, og noens familie også!

Pia sa...

Flott skrevet! Gratulerer med en flott femåring!

Hanne sa...

Livet leker: Ja, hun er en søtnos, det må være lov å si. Barn er.. åh.. de er så mye.

Anonym: På vegne av noen og noens familie takker jeg på det groveste.

Pia: Takk, femåringer er noe av det fineste som finnes.