torsdag 7. oktober 2010

En femårig fashonistas viktigste råd

Lillesøster (5) viste seg tidlig som en kreativ og entusiastisk klesbruker. Vi er så heldige at vi har gode kilder til arvetøy, og når sånne bæreposer ankommer, er det jubel og skiftebonanza.
Jeg har forlengst gitt opp å styre dette. Det betyr at hun har ganske fritt valg innenfor rimelighetens grenser.

Noen tommelfingerregler har vi imidlertid, som feks:
– ingen bunad i barnehagen
– bruk fottøy når det snør
– maks tre klesskift om dagen
Kall meg kjip, men akkurat der bøyer jeg meg ikke (bortsett fra det med fottøy i snøen, som hun faktisk fikk lov til å kjenne grundig på selv, men det er en helt annen historie).

Uansett, Lillesøsters interesse har ført til mange fiffige antrekk. Noen av dem er tildigere omtalt i en egen motebloggpost, andre har blitt vist fram i forbifarten. Og man kan si hva man vil om småbarns smak, men påfallende ofte treffer hun blink på en litt sånn overraskende, gledevekkende måte.
Hvorfor skal man for eksempel på død og liv ha matchende sokker, når det er mye morsommere med én grønnblomstrete og én rosastripete? Hvem har sagt at det ikke er mulig å kombinere tre forskjellige hodeplagg på en gang? Og trenger fotballdrakter være så konservative? Alle ser jo at de blir mye friskere med ei bursdagskrone og noen smykker.

Lillesøster kler seg etter humør og innfall – hun kler seg energisk. Det håper jeg hun fortsetter med. Kanskje har noen hver av oss litt å hente på det området.

Hvis det gjør deg glad: Bruk det!
Hilsen Lillesøster.


gif animator
Gif animator

4 kommentarer:

Fran sa...

Dritkul jente! I dag har jeg fulgt lillesøsters råd - selv om jeg ikke hadde lest innlegget først. Jeg har på meg rutete strømpebukse og slips. Og jeg blir glad.

Anonym sa...

Klok lillesøster. Nå har jeg høstferie og lurer på hva jeg har lyst til å ha på meg.

Une sa...

Utrolig nyttig at noen går foran og etablerer regler ut i fra det glitrende prinsippet "choose your battles".
Etter morgenens "diskusjon" med 2,5-åringen, hvor to røde kjoler ble forkastet til fordel for den turkise, ser jeg nå hvor det bærer og vil sporenstreks gjemme bunaden.

Hanne sa...

Lillesøster hilser og sier tusen takk, kjør på! ;)