lørdag 23. oktober 2010

Stick around, it gets better

Hvis du ikke har sett dette klippet ennå, bør du gjøre det nå. Det er grusomt vondt og veldig fint og uendelig viktig - for alle.Som det står i denne artikkelen:
Since last Tuesday, more than 1.5 million viewers have watched Joel Burns, a young, openly gay Texas city councilman tell teens to "stick around, it gets better." Burns talks about teens that have recently ended their lives, including the contemplation of ending his own.

12 kommentarer:

Merel sa...

Jeg stoler på din dømmekraft og valgte å bruke nesten 13 minutter på å se denne. Alle andre burde gjøre det samme.

Hanne sa...

Ja, den er lang - men den er verdt det. Jeg håper inderlig flere gjør som deg. Dette er sterkt.

Anonym sa...

Dette var et veldig bra innleg. Det triste er at dette er ikke en gang er overaskende. Vi vet at det er sånn verden er. Og vi kan ikke forvente at de unge skal behandle hverandre med respekt når så alt for mange voksne går rundt i verden og lærer de unge å hate.

Anonym sa...

Dette var et veldig bra innleg. Det triste er at dette er ikke en gang er overaskende. Vi vet at det er sånn verden er. Og vi kan ikke forvente at de unge skal behandle hverandre med respekt når så alt for mange voksne går rundt i verden og lærer de unge å hate.

Trine s sa...

Og alt han sier er så sant! Tiden rundt ungdomsskole og tildels videregående skole er så intens, men det finnes et liv "på andre siden" der man endelig har blitt voksen, og med det fått myndigheten til å kunne gjøre hva man selv vil med livet sitt. Endelig står man friere til å velge omgangskrets gjennom hobbyer, foreninger osv, kanskje viktigst av alt få velge _bort_ skadelige personer i omgangskretsen, og lage seg det livet man vil ha!

Toril sa...

Oi, det var heftig, utrolig sterkt!

Katrine sa...

Så flott!

Sjekk denne Säkert!-låta (Och jag grät mig till sömns efter alla dar), den handler om noe av det samme: -Vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid..
http://www.youtube.com/watch?v=XCtvLKunTSI

Hanne sa...

Anonym:
Nei, det er ikke overraskende for alle. Men allikevel har mange nok lett for å lulle seg (oss?) inn i en slags forestilling om at mobbing og diskriminering tilhører fortida. Fordi det er mindre ubehagelig sånn.

Trine s:
Det er virkelig et liv på den andre siden, ja. Og det livet er som regel veldig mye bedre enn man tror.

Toril:
Ikke sant? Så sterkt.

Katrine:
Åh, den var fin. Nydelig. Takk!

Rikke sa...

Denne filmen er fantastisk. Men den burde komme med en "not suitable for work"-advarsel, da jeg av bitter erfaring kan fortelle at det ikke tar seg ut å sitte ved pulten sin og hulke over denne vidunderlige talen i arbeidstiden.

Hanne sa...

Rikke: I know! Men så du "oppfølgeren", med Gay Men's Chorus of Los Angeles? Åh, gåsehud over hele kroppen og øyeblikkelig dehydrert.

Anonym sa...

Hanne: -du har nok rett i at det er mer åpenbart for noen enn for andre. Og at det er mer behagelig å tenke at slikt hører fortiden til.

Det blir også bedre når man blir eldre og kan velge vekk de stedene hvor man utsette for slikt. Men det ultimate mål må jo være nulltoleranse for sånne miljøer på skoler og lignende steder hvor ungdom befinner seg.

Hanne sa...

Anonym: Jeg er helt enig, og gjør så godt jeg kan i forhold til å slå ned på og ta tak i denslags. Det er dessverre ikke alt man fanger opp, men jeg prøver å jobbe etter "alle monner drar"-prinsippet.