tirsdag 23. november 2010

Gymsal, altså

Du veit du er skikkelig dårlig til å langtidsplanlegge når du ender opp med en 10-årsdag og en 40-årsdag i samme uka – i samme kjernefamilien. Såpass burde jeg tatt høyde for en gang tidlig i 2000.

Ja, jeg tar selvkritikk. Riktignok er bursdagsbarna de to gutta i familien, og de har aldri briljert med planleggingsevner, men jeg burde ha visst bedre. Storebror skulle ifølge terminen vært født et stykke uti desember, og dermed hadde vi unngått denslags inkurier (inku'rie m1 (fra lat.) uaktsomhet, forglemmelse).

Men hva gjør jeg? Jeg løper til bussen, ned en bratt og sleip novemberbakke, og ramler så lang og tung jeg er. Vips, så er Storebror novemberbarn. Uaktsomhet, ditt navn er #ruter.

Men etterpåklokskap tjener ikke til noe som helst når uke 47 nærmer seg og ikke bare inneholder de to nevnte jubileer, men også prosjektuke for elevene, oppgaveskriving på HiAk og julebord med jobben.
Det første vi gjorde var å skille bursdagene så godt som mulig – med andre ord, flytte Storebrors feiring fra selveste bursdagsfredagen til en ganske alminnelig tirsdag. Som Mannen sa: Det er rett og rimelig at Storebrors fest er den som flyttes, jeg måtte tross alt droppe trettiårsfesten min. Og for Storebror var det mer enn ålreit å ha festen på en ukedag.

Vi drøftet bursdagsalternativer med ham: Lavkostnadbursdag med mange, eller dyrere bursdag med få? Storebror vil gjerne inkludere absolutt alle, og det er det lett å være enig i.
Dermed booket jeg skolens gymsaler og vi kunne invitere hele klassen, pluss ekstra venner i tillegg. Det er skikkelig luksus å kunne be inn fritt uten å bekymre seg over størrelse på stua eller støvsuging i forkant.


Trendy ballspill: Kanonball i gymsal 1.

Skolen vår ble bygd i det som heter gamle dager, noe som innebærer at den har to gymsaler ved siden av hverandre (opprinnelig én for jenter og én for gutter). Ingen av dem er store nok til skikkelig ballspill for skikkelig voksne, men de er til gjengjeld perfekte for bursdagsfeiring med lek og moro.

Vi kunne altså ha én gymsal med ballspill (fortrinnsvis kanonball, jfr rådende trend), og én med mat, musikk og ymse aktiviteter.


Eksempel på ymse aktiviteter (1): Springbrett og tjukkas. Helt tullete populært, vi snakker kø.


Eksempel på ymse aktiviteter (2): Turn og tilsvarende krumspring. Komplett med beundrende tilrop.


Eksempel på ymse aktiviteter (3): Henholdsvis løping og en lek som handler om å stirre hverandre dypt inn i øynene.


I går bakte jeg en stor haug minicalzoner (haram), et lite berg pizzasnurrer (halal) og en anselig mengde browniecookies (namnam), i tillegg til å denge sammen noen liter vaffelrøre. Jeg aner ikke når ungene spiste, for de sto ikke stille i det hele tatt, men maten forsvant.

Vi inviterte til en bråkete og aktiv bursdag, og det ble det heldigvis.

Fin fest. Glad sønn. Lykkelig mamma. Sove nå.

9 kommentarer:

Jonas sa...

Utrolig smart!

Men jeg vet nå ikke helt om det kan måle seg med min bursdagsfeiring her om dagen (meksikanerne har peiling).

(Og beklager rotet jeg lagde i kommentarfeltet ditt. Tulla skikkelig med linken)

Hanne sa...

Jonas:
Hahaha, det var noe annet enn gymsalbursdag på Lillestrøm. Du ser litt ... gladflau ut.
Gratulerer med dagen, forresten, litt sånn på etterskudd. Håper livet er fint i Mexico. Behave. :)

Rikke sa...

Note to...alle: Får jeg ikke mariachiband på bursdagen min, blir jeg skikkelig grinete. :)

Og grattis på etterskudd til deg, Jonas, og med vel gjennomført til deg, Jahren!

Anonym sa...

For de av oss som er enda dårligere på planlegging enn deg (tre bursdagsbarn + bryllupsdag i løpet av 6 døgn) er gymsaltipset definitivt verd å huske på... Gratulerer med vel overstått til fine storebroren! Vi gleder oss til lørdag. Mvh. Sol

Karl-Erik sa...

Glimrende. Hilsener til jubilantene!

Merel sa...

Det så gøy ut! Gratulerer med vel gjennomført! Jeg hadde nylig gleden av å følge en femåring til gymsalbursdag, og det var en kjempehit (ryktene fortalte at han hadde det enda artigere etter at jeg gikk). Og som en av de andre voksne sa: "Det er jo de samme aktivitetene som hjemme, men i stedet for at de klatrer i bokhylla og hopper i sofaen, er det ribbevegger og tjukkaser."

Hanne sa...

Sol: Vi gleder oss også. Noe innmari!

Karl-Erik: Takker, hilsener overbragt. :)

Merel: Nemlig. De kan spinne og klatre og hoppe og kaste seg fullstendig ferdige, uten at det blir verken bråk eller rot i heimen. Ypperlig opplegg!

Toril sa...

Gratulerer med dagene og takk for tips!

Gratulasjonsklemmer fra Toril

Leif Harboe sa...

Gøy å lese, håper du ble skikkelig feira også!