onsdag 29. oktober 2008

Twitter schmitterDet er mulig jeg eksponerer meg selv som en skikkelig gamlis her (noe som er litt ironisk, gitt tittelen på forrige post), men det lever jeg godt med: Jeg kan virkelig ikke skjønne vitsen med Twitter.

Er det noen som kan forklare meg hva i all verden som er poenget med den greia?
Hvorfor vil man være med?
Noen?
Hæ?

13 kommentarer:

Anna-panna sa...

Jeg er nok gammeldags jeg og... Skjønner ikke bæret av det. Er det ikke det samme som statusfelt i Facebook spurte jeg samboern. Det er vistnok ikke det.... Og ble ikke klokere av den grunn.

Hanne sa...

Ja, det var akkurat det jeg lurte på også. Hvorfor trenger man en hel greie bare for statusfeltet til Facebook, lissom? Og Mannen klarte ikke gi noen begripelig forklaring på hva som er så fortreffelig. Så da håper jeg noen kan opplyse oss.

Inger sa...

Jeg har prøvd Twitter. Første gang ifjor vår, andre gang i år vår, og tredje gang nå i høst. Så jeg kan si jeg virkelig har prøvd. Men nei, jeg har ennå ikke klart å få noe ut av det. Heller RSS fra statusfeltene på Facebook eller blogger! Twitter faller et sted i mellom og gir meg akkurat .. ingenting!

Inger sa...

Men noen har visst funnet ut at Twitter er brukandes, les feks denne artikkelen: http://www.pandia.com/sew/920-5-fun-things-to-do-with-twitter.html

Hanne sa...

Jeg må innrømme at jeg ikke har prøvd så veldig hardt, jeg ga rett og slett opp etter litt syting om nettopp at det faller imellom alle stoler jeg har behov for å sitte på, så å si.
Men takk for link!

idaho sa...

Jeg ga først opp, og så ble jeg lokket inn igjen. Og fordi Facebook er stengt på jobben min, mens de ikke har oppdaget Twitter så ble det plutselig litt mer attraktivt. Så jeg gjør mitt beste for å være oppdatert der hele tiden, men jeg finner ikke helt ut av det heller. Ikke finner jeg ut hvordan jeg skal finne folk jeg kjenner heller. Er gæmlis.

Hanne sa...

Er virkelig Facebook stengt på jobben din? Du verden. Nå ble jeg litt nysgjerrig på hvilke andre sider som evt er stengt, kjenner jeg.

idaho sa...

Bare Facebook. Har forresten ikke sjekket om pornogreier er stengt, men det tror jeg ikke. Alle argumenter som at man faktisk har jobbkontakter der, at man raskt kan finne ut om folk er i jobb og om man eventuelt kan ansette dem faller for døve ører. Visstnok er de redde for at man bruker arbeidstiden på tant og fjas. Som om man ikke gjør det på en eller annen måte uansett. Deprimerende, er det.

Hanne sa...

Haha, så tullete! Jeg jobber på videregående skole for tiden, og selv ikke der er stengt for Facebook, verken for lærere eller elever.

rikke sa...

Jeg kommenterte aldri på denne posten fordi jeg tenkte å gjøre det live i helgen. Hvilket jeg jo også gjorde...
Men anyhoo. Jeg bruker - og digger - twitter fordi man kan følge med på hva kjente og ukjente driver med. Man oppdaterer twitter langt oftere enn statusfeltet på fb, og siden twitter er såpass nytt, og man ofte følges av/følger folk man ikke kjenner i utgangspunktet, får det en helt annen funksjon enn fb. Det er jo en mikroblogg, så det funker mer som en mellomting mellom fb og blogg.
Her er linken til en utrolig bra film om twitter (jeg vil anbefale også å se på de andre informasjonsfilmene de har laget, bl.a om det amerikanske valgsystemet. Utrolig informativt, og ganske underholdende) http://www.youtube.com/watch?v=ddO9idmax0o&feature=channel.

Det eneste jeg vil føye til, er at twitter også kan være et godt hjelpemiddel i jobben. Hvis du har kolleger fra fjern og nær på listen din, og lurer på noe, er det bare å poste et spm, så renner det inn med gode svar. Helt genialt. Siden det også stort sett er folk som er litt digitalt på hugget som er signet opp, kan du også regne med god kvalitet på poster og svar.

Og en annen ting jeg kan føye til er at Stephen Fry og jeg er twitter-venner. Det skal man ikke kimse av. Og er du ikke overbevist nå, så tror jeg ikke det er mer å si :)

Hanne sa...

Tusen takk for fyldig svar, Rikke - og overbevisende argumenter. Så gjenstår det å se om jeg faktisk kommer til å ende opp med å twitre (sier man "å twitre"?). Uansett: Jeg er hysterisk imponert over dette med Stephen Fry.

rikke sa...

Å twittre - jeg twittrer - har twittret... noe sånt. Vi som twittrer liker å play it by ear, vi er så elleville :)

Hanne sa...

Å twittre - twittrer - twatt - har twuttret, tenker jeg vi sier.