lørdag 29. august 2009

Stille! Sinna feminist taler

Hvis du bare skal lese en sinnafeministbloggpost i år,
...er du sannsynligvis altfor lite opptatt av feminisme.

Det uler en antifeministisk vind over landet. Kvinner som vil sinte feminister til livs. Kvinner som vil at feminister skal kjenne sin plass. Kvinner som tror at deres medsøstre vil bli som menn, at feminister mener at kvinns skal være menn og at menn er de nye kjærringene. Vi snakker likestilling via avliving av feminismen. Antifeminister, glitterfitter og annet pakk, jeg må innrømme at jeg tenker at dere er aldri så lite dumme i hodet!

Jeg må anbefale denne bloggposten, borte hos Undreverset.
Den sparker røv, for å si det på godt dansk. Utsøkt og medrivende sinna.
Sånn skal det jaggu gjøres.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Å, supertakk!

:D

Anonym sa...

Å, supertakk!

:D

Anonym sa...

Jeg ble visst så glad at jeg fikk "hikke". :P

Hanne sa...

Åh, så ingenlunde. Det er jeg som skal takke.

:)

SB sa...

Jeg klarer ikke bli sint på folk som glitterfittene og HNH. Istedet får jeg trang til å gjemme ansiktet bak ei pute i skamrødme på deres vegne - omtrent som når jeg ser noe skikkelig pinlig på TV.

Trine s sa...

Ære være mangfoldet, og så får vi alle bruke vår rett til å la være å lese det vi syns er dårlig, og kose oss med det vi syns er bra.

Jeg syns likestillingskampen er viktig, og liker at alle får frem sine meninger, også dem jeg syns er gale for min egen del.

Det sagt: jeg står ikke for ordet "feminisme" fordi jeg syns vi idag trenger todelt fokus: ikke bare skal kvinner ha full valgfrihet og få samme belønning som mannfolka. Mannfolka og gutter skal ha det samme i forhold til damene! Like god hjelp i skolen, like god mulighet til å få jobb og god behandling i omsorgsyrker osv.

Vi skal alle ha mulighet til å velge det som passer oss best, få samme oppfølging og samme oppmerksomhet. Uavhengig av kjønn.

De som kjefter på dem som deler sin mening har misforstått: enten får man dele sin egen mening om hvordan ting kan løses, uten å gjøre det ved å kritisere andres løsninger, eller ti still.

Hanne sa...

SB: Hoi, se der - du er åpenbart sånn sinna feminist du også, for nå bruker du jo en sånn derre hersketeknikk! Håhå!
;D

Trine s: Du skriver "Vi skal alle ha mulighet til å velge det som passer oss best, få samme oppfølging og samme oppmerksomhet. Uavhengig av kjønn."
Det er jo nettopp det som er feminisme! Det handler jo ikke om at kvinner skal få mer enn menn, eller at jenter skal ha flere muligheter enn gutter - det handler om å få lov til å definere seg selv som person, i stedet for å bli definert og avgrenset fordi man er et bestemt kjønn.
Jeg kan ikke se at dette på noen som helst måte vil gjøre menns og gutters hverdag og roller noe vanskeligere - snarere tvert om. Alle har noe å tjene på det.

Trine s sa...

"Feminisme" høres ut som noe som kun gjelder kvinner, de feminine. Og mange ting gjelder fremdeles kun kvinners rett til å velge selv.

Men "machoisme" høres liksom ikke like fengende og positivt ut for guttas del. Høres mer ut som det som skjer når man samler 20 mannfolk, en kasse øl og setter dem foran en tv med fotballkamp, for å sette det på den humoristiske spissen ;)

Katrine sa...

Jeg blir litt matt av at folk fremdeles oppfatter feminisme som noe som bare gjelder de feminine, jeg.
Selv oppfatter jeg meg både som nordmann og som del av menneskeheten (mankind)selv om jeg ikke er mann. Kanskje de bare burde lese Egalias døtre og litt etymologi.

Hanne sa...

Feminisme gjelder i aller høyeste grad alle sammen av oss - og det finnes mannlige feminister. Heldigvis er for eksempel Mannen også feminist. Ellers hadde vi nok ikke vært gift.

For øvrig anbefaler jeg de fleste å lese gjennom Egalias døtre. Der er det aha-opplevelser å hente for mange.

Hanne sa...

Ja, og den anbefalingen om Egalias døtre var selvsagt ment som en takk for påminnelsen-kommentar til Katrine. :)

Toril sa...

Takk for tipset, Hanne. Flott, sinna blogg!
Det er fint med mange meninger, men det må jo være litt substans i dem og ikke bare et forsøk på å fremheve seg selv mens man latterliggjør andre!

Karen sa...

Åh, dette var deilig å lese!