mandag 11. januar 2010

Little Miss Perfect Magazine


Jeg ble stående og myse litt foran bladhylla i butikken. Det er visst komplett umulig å pushe blader på barn uten at det følger med en (mer eller mindre ubrukelig) lekedings og masse plastemballasje, og helhetsinntrykket kan være ganske...eh...overveldende.

Nå var det dette Tingeling-bladet som fanget oppmerksomheten min. Se hva som er lokkegaven: En rosa, hjertepyntet tåskiller - for førskolejentenes sirlige pedikyraktiviteter. De kan jo ikke leke skjønnhetssalong, heller. Ingenting skal være uprøvd før de når pubertetsalder. Det er tross alt mye å sette seg inn i, så det er bare å komme igang.

Nå er jeg gresselig spent på hva som følger med neste gang. Er småjentene ordentlig heldige, blir det en liten batch med voks, sånn at de kan øve på å gi seg selv en skikkelig brazilian.

12 kommentarer:

Fran sa...

Det følger så mye dritt med de bladene. Jeg synes dog at tåskiller var ille. Hva inni svarteste granskauen skal de små jentene med det, da? Jeg har aldri brukte det, men nå begynner jeg å ane at det antakeligvis er meg det er noe galt med. Skal spørre moren min hvorfor jeg ikke ble bedre opplært som liten.

Cecilie sa...

Herreminhatt - jeg anser meg selv som ihvertfall passelig feminin, men har heller aldri følt behov for dette. Synes det bare er Barbieblader, jeg. Jeg leste Donald og Sølvpilen og Buster (fotballblad) og det var aldri en tåskiller i sikte!

Hanne sa...

Fran: Ja, og det som følger med er dritt på flere måter: Det er som regel av veldig dårlig kvalitet, noe som gjør at det egentlig bare er snakk om distribusjon av søppel og emballasje - ikke akkurat noe miljømessig genistrek. Og så kommer altså hele denne signaleffekten på toppen, da. Mæh.

Cecilie: Jeg leste også Donald og Sølvpilen, det gjorde vel de fleste da jeg var liten - både gutter og jenter. Nå er alt så kjønnsdelt at det er til å skrike av. Jenteleksikon og gutteleksikon, for eksempel. Og altså disse bladene som pusher små skjønnhetssalonger som bonusprodukt.

engsmella sa...

Jenteleksikon og gutteleksikon!?! Jeg er målløs.
Hva er forskjellig i jente- og gutteutgaven? Hvem står bak? Hvor utbredt er fenomenet?

Hanne sa...

Engsmella: Jeg har ikke sett uhyrligheten selv, men en av de oppegående elevene våre fortalte meg om det - og var behørig opprørt. Det er visstnok en slags nyhet. For selvsagt trenger jenter og gutter å lære forskjellige ting.
ÅH, TILT!

Hanne sa...

Oppdatering etter kjapt og overflatisk søk: Det er visst ikke helt brennferskt, dette kjønnsdelte leksikongreiene, vi snakker 2005. Jeg siterer:

"Jenteleksikon er utviklet i Frankrike og har solgt mer enn 130 000 eksemplarer. Leksikonet er tilrettelagt og artiklene er tilpasset norske forhold.

Mange emner er av mest interessere for jentene i større grad enn guttene - og omvendt. Derfor har Kunnskapsforlaget utviklet et Gutteleksikon og et Jenteleksikon. Dette er håndbøker på jentenes og guttenes premisser. "

Jeg mener fremdeles at det er en pissedårlig idé, altså. Med forbehold om at jeg slett ikke har lest skiten, men allikevel, da...

engsmella sa...

Takk for god (eller ja, begredelig...) informasjon. Hvis Kunnskapsforlaget hadde skrevet 'på de tradisjonelle kjønnsrollenes premisser', ville det muligens vært ørlitegrann mindre skummelt.

Anonym sa...

Ha ha:-) Artig skrevet!

~SerendipityCat~ sa...

Åh grøss!!

Her i huset kom det noe til jul som jeg ble helt sjokkert over - et "Bratz"-sett som var beregnet til småjenter fra 6 år og oppover med "neglesalong" hvor de kunne pynte seg med falske plastnegler dekorert med glitter etc. Hva farsken skal en 6-åring med falske, lange, rosa plastnegler???

For ikke å snakke om at jeg HATER Bratz-dukkene....

Hanne sa...

Æsj, ja - det finnes så mange avskyelige dukkevarianter at man nesten ikke tror det.
En av de verste har jeg skrevet om her

Pia sa...

Vesla vår er snart 5 måneder. Og jeg synes det er på tide med litt lett make-up, høl i øra og noen friske striper i håret...
Den kjønnsdelinga, du , synes jeg blir verre og verre. Gutta skal ha noe de kan skyte med, mens jentene får en søt, liten katt. Eller en tåskiller...
Og når det gjelder sånne plastdingser - jeg trur ALLE blader har en sånn nyttig liten gave. Som fører til at det er dingsen ungene vil ha, ikke bladet.
Ha en flott fredag!

Hanne sa...

Snart 5 mnd, da er det absolutt på tide å komme igang med et skikkelig hudpleieprogram og trening for høyhælte sko, for å nevne noe. Urgh.