fredag 8. oktober 2010

Fredagsdiktet: MinutterMinutter


Minutter, kanskje timer
av din eksistens

som du har glemt,
men som jeg

husker. Du lever
et hemmelig liv

i en annens minne.

(Tor Ulven)

8 kommentarer:

MammaMy sa...

Så sant, så sant. God helg!

Anonym sa...

Dette diktet rørte meg akkurat nå.

Trine s sa...

Jeg har ikke klart å få dette diktet ut av hodet siden du la det ut her! Det er sjelden dikt engasjerer mer, men dette likte jeg :)

Jeg leser forøvrig alltid diktene du legger ut, og setter pris på litt "høykultur" i hverdagen uten å måtte lete frem noe jeg selv ikke har i bokhylla.

Takk, og jeg håper du fortsetter med fredagsdikt!

Hanne sa...

Så fint å høre at diktene blir lest - og at noen av dem fester seg litt ekstra. :)

Toril sa...

Så spennende- tenk om det er sånn?!

Hanne sa...

Toril:
Men sånn er det jo helt sikkert. Bare tenk på noen av de øyeblikksminnene du har, fra en fest eller en skoletime eller en busstur. Og tenk på at alle har sånne minner, men ikke de samme. Åh, det er fint.

Anonym sa...

Dette diktet har jeg lett etter i mange år! Jeg leste det for lenge siden, og har siden tenkt på det mange, mange ganger. For meg handler det først og fremst om lange år med mobbing på ungdomsskolen. Alt det jeg husker som mobberne helt sikkert har glemt; en kommentar, en syrlig undertone, et fnis, et blikk... Jeg vet at i dag er de voksne og fornuftige mennesker nesten alle sammen, som helt sikkert ikke bifaller mobbing eller ville tolerere det fra sine barn. I mine minner lever de allikevel som 14, 15, 16 år gamle mobbere. Jeg lurer på om de vet at det er sånn, at slik må det være.

Anonym sa...

kan noen hjelpe med den analysere dikten. eg ska ha dikt analyse noe jeg suge på haha takk for hjelpen. :)