onsdag 13. juni 2012

Viktig melding til tanfen

Her forleden ramla Lillesøster på rolleblades. Full fart, rett i asfalten så blodet skvatt. Skrubbsår på kinnet, skrubbsår under nesa, bitemerke i tunga og ei veldig løs fortann. Heldigvis var det ei melketann, og da Lillesøster hadde tørka snørr, blod og tårer, gikk hun iherdig i gang med å fullføre den jobben asfalten begynte.

Det endte i suksess – enda ei tann nærmere stor jente-status! Men da jeg foreslo et lite glass vann til tannfeen, ble jeg møtt av protester. Næhæhei, mente Lillesøster. For når man har slått seg på den måten, burde virkelig tannfeen klinke til med ekstra utbetaling. Og papirpenger tåler som kjent ikke vann, så forslaget mitt var dønn uaktuelt.

Men det var nok lurt å skrive et lite notat til tannfeen, tenkte hun. Bare for å forklare hvorfor det var rett og rimelig med bonusutbetaling for akkurat denne tanna.

2 kommentarer:

Merel sa...

Her slapp tannfeen unna med skillemynt de første to gangene, men da førsteklassingens tredje tann ble plukket ut, ba den tannløse om konvolutt. Utenpå konvolutten skrev han "til tannfeen", oppi konvolutten havnet tanna - og forklaringen var at det hadde noen i klassen gjort og fått femtilapp. Som omregnet til Lego-valuta tilsvarer en halv NinjaGo-figur. Verdt forsøket, med andre ord. Og det fungerte, selvfølgelig. Men for utslåtte tenner bør tannfeen hoste opp en hundrings, synes jeg.

Compulsory reading: "Løs tann", en sånn leseløve med bare versaler. Kostelig historie fortalt i få ord og svært talende bilder!

Hanne sa...

Merel:

Takk for tips om svært relevant leseløve-bok, det er gull verdt!

Vi har så langt sluppet ganske billig unna tannfe-besøkene, for jeg har stått knallhardt på tjuekronerstakst på begge ungene (bortsett fra Lillesøsters tann nummer to, som løsna i London og ble betalt med engelske mynter. Der slapp vi enda billigere unna, ettersom Lillesøster slett ikke forstår seg på valutaomregning).

Men denne gangen måtte tannfeen bøye seg for god, skriftlig argumentasjon. Så Lillesøster fikk 50 kroner, samt et brev tilbake som forklarte at tøffe jenter som hadde slått seg selvsagt fortjente litt ekstra. :)