torsdag 5. juni 2008

En skabbete hun velger sine ord

Det er på tide å komme helt ut av skapet. De som kjenner meg godt, vil nok fnise overbærende og si "dette har vi vel visst lenge", men nå er det på tide å forkynne det til hele verden: Jeg er er lurvete menneske. Jeg er ikke engang i nærheten av Skikkelige Folk (SF).

Bevisbyrden er overveldende, bare se på ettermiddagen/kvelden i dag:

Kl 14.03: Jeg er i møte på menighetshuset (jada, tilsynelatende SF). Min sønn har kommet hjem fra skolen og ringer meg for å fortelle at han har lært seg å svømme på skolen i dag, og lurer i samme åndedrag på om han kan ta litt potetgull. Jeg tenker meg om i tre sekunder, ser på de som venter på at jeg skal avslutte samtalen, og sier "OK, men bare litt".
Kl 14.45: Jeg henter Lillesøster i parken. Hun er møkkete og svett fra topp til tå. Jeg tar med meg Lillesøster og Storebror på en laaang butikkrunde for å finne et plaskebasseng til hagen. Dårlig tidspunkt, utsolgt overalt.
Kl 16.02: Vi fant plaskebasseng til slutt. Barna er sultne. Undertegnede er døden nær. Mannen skal i teateret i kveld, og ventes ikke hjem på mange timer. McDonalds er vår venn i middagsnøden.

Kl 16.15: Jeg hveser til Lillesøster at dersom hun ikke slutter å fekte med McDonalds-ballongen, kaster jeg kyllingnuggetene hennes i søpla. Forbilledlig pedagogikk.
Kl 16.16: Det virker.
Kl 16.47: Jeg vurderer å skrike til familien på nabobordet at hvis de ikke slutter å nistirre på oss nå, så får de et helt pokkers happy meal - med eske - inn der sola aldri skinner. Teller til åttehundreogfemtitre i stedet.

Kl 17.10: Ramler inn døra hjemme, sparker unna skolesekken til Storebror og skosamlingen til Lillesøster, og vasser i grus gjennom gangen med bæreposene.

Kl 17.20: Har brettet ut plaskebasseng og fyller det med vann mens jeg skriker til ungene at de må kle av seg før de hopper oppi.
Kl 17.21: Gir etter for fristelsen, og spyler ungene med klærne på. Spyler deretter meg selv. Vann er jammen moro!
Kl 17.50: Barna leker. Jeg teller barn. Det er cirka 5 stykker i bassenget. Jeg burde rydde, men noen må jo holde et øye med de stakkars små. Der kom det ett barn til.

Kl 18.05: Jeg fyller litt hvitvin i en kaffekopp. Det er viktig å få i seg væske i varmen.
Kl 18.20: Barn overalt. Jeg burde rydde, men de roter det jo bare til igjen.
Kl 18.35: Nå er det skikkelig rotete. Synger i stedet barnesanger for Lillesøster mens jeg prøver å holde vannet unna verandaen. Må sjekke mail.
Kl 18.55: Synger fremdeles barnesanger, nå for å holde Lillesøster rolig mens jeg grer og tvinner håret hennes.
Kl 19.15: Jeg har sunget den vanvittig lange "Langt uti skogen" tre ganger og "Ro, ro til fiskeskjær" temmelig nøyaktig 48 ganger. Håret til Lillesøster er ferdig. Hun har smurt hårkrem inni tissen mens vi holdt på. Spyler Lillesøster med hageslangen.

Kl 19.20: Storebror og de andre store barna er over alle hauger. Går med Lillesøster på Lekeplassen.
Kl 19.28: Finner gutta og får sendt hjem en kompis av Storebror som skulle være hjemme kl 19.30.
Kl 19.45: Hanker inn Lillesøster og Storebror fra lekeplassen. Lillesøster liker ikke å skilles fra nabojentas rosa tråsykkel. Ungene er fulle av sand og støv. Spyler dem med hageslangen. De liker det litt for godt.

Kl 20.00: Synger godnattsang. Legger Lillesøster.
Kl 20.04: Lillesøster står opp.
Kl 20.05: Legger Lillesøster.
Kl 20.10: Er så tørr i halsen. Drikker opp kaffekoppen med (nå pisslunka) hvitvin.
Kl 20.15: Gjør et halvhjertet forsøk på å rydde. Storebror tar utelekene, jeg setter inn ting i oppvaskmaskinen.
Kl 20.30: Setter på en klesvask.
Kl 20.35: Sliten, nå. Og tørr i halsen. Jeg har jo satt på en klesvask. Må sjekke mail.

Kl 21.00: Har sett på TV med Storebror og lest litt med ham. Vurderer å rydde.
Kl 21.15: Synger godnattsang. Legger Storebror.

Kl 21.17: Tar et overblikk: Avisbunker og tegneseriehefter på salongbordet, sakspapirer, møtedokumenter, fargeblyanter, duploløve og spidermantrøye på spisebordet. Tørr plante i vinduskarmen. Støv overalt. Utsyn via verandavindu umulig pga flekker. Diverse leker på stuegulvet, en potetbørste og et plastkrus på kjøkkengulvet. Må legge opp en strategi, kanskje skrive en liste.

Kl 21.18: Jeg er fremdeles tørr i halsen. Det er lov å ta to glass hvitvin på en fin kveld som denne. Hvem vet hvor lenge sommerværet vil vare?
Kl 21.30: Må sjekke mail og lese andres morsomme blogger.
Kl 22.10: Konstaterer at tiden går jaggu fort. Må ta en vurdering: Skal jeg rydde opp i kaoset, eller skal jeg skrive om det?
Kl 22.30: Check. Lurer på hvordan Skikkelige Folk ble så skikkelige. Og hvor ble egentlig det hvitvinsglasset av?

12 kommentarer:

Karen sa...

Tusen takk for at du ryddet opp i hodet med å skrive om det før du ryddet opp i selve huset (ungene roter jo bare mer i morgen likevel! :)

Hanne sa...

Hihi, takk for oppmuntrende kommentar, Karen.
Rydde kan man gjøre når som helst. Leke med vann og skrive blogg...eh...ikke så ofte???

Anonym sa...

Jeg hadde blitt fullstendig utslitt av å gjøre cirka halvparten så mye, så lutter kudos herfra. Ta litt mere hvitvin og skål for deg selv.

Hanne sa...

Men jeg gjør jo ingenting, Annetten - annet enn å finne på unnskyldninger for ikke å gjøre noe.

Anonym sa...

Å dette var det lett å kjenne seg igjen i..
hilsen lurvete trebarnsmor

Anonym sa...

Du kaller det å gjete og spyle unger hele dagen for ingenting? Jeg har vært medhjelper under min 18 år yngre lillesøsters bursdagsselskap to ganger (for hhv seksåringer og åtteåringer), og måtte ligge helt stille og restitueres i minst to timer etterpå. Og da var det ikke steike varmt engang.

Jeg mener fortsatt du fortjener kudos og hvitvin :-)

rikke sa...

Det er når jeg leser sånne ting jeg virkelig skjønner hvorfor vi er så gode venner :D

Anonym sa...

Knegg. Kvardagslivets lykke. Nå sprettar eg ei iskald Hansa - type lavkarbo - og nyt ei fredastund mens eg kan. God helg og fort deg å spyla ungane før vatningsforbudet stjel den gleda. :-)

Toril sa...

Hvorfor skal man egentlig bruke verdifulle sommerdager på rydding?! Det er da ikke så mange av dem! Og de mørke vinterdagene er deprimerende nok i seg selv, om ikke man skal gjøre rent og rydde hele tiden!

Dessuten er det nå en gang sånn at døgnet har for få timer, eller så trenger jeg å sove for mange timer. For når alt det som MÅ gjøres hver dag (Sånn som har med mat og barn og sånn å gjøre), så har jeg bare bittelitt tid igjen. Og jeg vil heller lese Hannes hjørne enn å rydde opp det som likevel havner på gulvet igjen dagen etter i den tiden!

Og det aller viktigste poenget: Jeg vil heller ha støv på gulvet og glade beboere og fornøyde gjester, enn støv på hjernen og ingen å vise det til...

Ha en deilig helg i sommervarmen, nyt det!

Klem, Toril

Hanne sa...

Nora: Det er godt det er flere av oss!

Annetten: Takk for det. Jeg mottar kudos med takk og drikker min hvitvin med litt bedre samvittighet.

Rikke: Tok det deg så lang tid? Hm. Lurer litt på om jeg kan være venner med såpass treige folk. ;P

Adopsjonselefantgravide Berit: Kos deg med din kalde Hansa og gled deg til du må fram med vannslangen.

Toril: Takk, snille du!

Anonym sa...

Hei! Som ivrig leser av bloggen din og venninne av Rikke, tillater jeg meg nå endelig å legge igjen en kommentar og si at jeg ler meg fillete av mye av det du skriver! Det er deilige latteravbrekk i en ellers rotete og masete hverdag :) Og så må jeg fortelle at jeg har verdens fineste kjøleskapmagnet med følgende tekst: "Cleaning the house while the kids are still growing is like showeling snow while it is still snowing". Ergo - jeg skal ikke rydde før om ca. 15 år...

Hanne sa...

Hei Kristina, så hyggelig at du leser her og at du sto fram i kommentarfeltet. ;)
Jeg vil også ha en sånn magnet!