torsdag 18. februar 2010

Lettskremt og vettskremt

Det er bred enighet om at det er viktig for elevene at læreren ser dem.

Det snakkes ikke så mye om at det er viktig for læreren å se elevene, eller hvilke skrekkelige følger det kan få når man ikke gjør det. La meg komme med et helt tilfeldig eksempel:

Si at læreren intetanende spaserer bortover gata, dypt involvert i en samtale med tja, la oss si avdelingslederen sin.
Hun ser slett ikke elevene som lister seg opp bak henne, før de uten forsvarsel kaster seg brølende over stakkaren og skremmer livskiten ut av henne.
Og sånt kan en stakkars lærer få hjertestans av. For ikke å snakke om at hun risikerer å hyle noe alldeles uelegant mye.

Om dette lærer vi ingenting i pedagogikkstudiet.

17 kommentarer:

Karen sa...

Haha! Jeg håper du har tenkt å ta skikkelig hevn. Det betyr krig, det der:)

Hanne sa...

Karen: Erru gæren, klart man ønsker hevn. Men noen av oss har et visst regelverk å følge. Mulig man må vente til de er ferdige med skolen, skal man få gjort det skikkelig. ;)

Roger sa...

Regelverk, schmegelverk ... Det er vel aldri noen som har fått sparken for la oss si ... i vanvare komme til å skrive 2 i stedet for 4 på en prøve man har rettet. På den annen side; stort bedre kompliment kan man vel knapt få av elvene sine? Hvor mange lærere likte du så godt, eller hadde du et så godt forhold til, at du kunne funnet på å gjøre noe sånt med dem?

Hanne sa...

Roger: Døh, vi synser ikke villt i sånne vurderingssituasjoner, altså. Vi har læreplanmål og vurderingskriterier å ta hensyn til. Og dokumentasjonsbyrden ligger på oss (oh the pressure!). Så det er ikke sånn at man kan være "uheldig" med terningkastet. ;)

Jeg tror ikke jeg hadde noen lærere jeg kunne skremt brokk på da jeg gikk på skolen. Og det er jo morsomt. Det er det. Når hjertet slår normalt igjen etter en tmes tid, vel å merke.

Trine s sa...

Snakker vi rent hypotetisk? hehe

Ellers er jeg helt enig i at det er et kompliment. På en litt halvdødelig måte ;)

Hanne sa...

Trine s: Ååååjaaaaa, kjempehypotetisk. :)

Roger sa...

Jeg mente jo ikke at du skulle gi dem dårlig karakter, da. Ikke sånn egentlig. Men når de står der med store øyne og stammer "Ttttoo?" Kan du bare si "Oi, oi, oi ... Der skrev jeg visst feil i farten. Vart du skræmt no?"

Hanne sa...

Roger: Åhåhå - NÅ snakker vi! Moahahaha. :D

Toril sa...

Hahahaha! Eller noe som hypotetisk sett kan skje på et karneval i barnehagen; At det helt ut av det blå står ca en meter skjelett bak en...

Hanne sa...

Toril: Haha, og alle vet jo at metersskjelettene er de aller mest skremmende. Vi burde hatt skremselsbonus i lønna, burde vi. ;)

rikke sa...

What goes around, comes around. Kan jeg bare minne om halloween og Slipknotgærningene som gjemte seg for en stakkar i boden??

Et lite tips til skremme-elevene til Hanne: Det skumleste hun vet er folk som snakker med en annen stemme enn sin egen.

Sånn, Hanne, nå er vi (snart) skuls. Muahahahahaha :D

Hanne sa...

Rikke: Gjett om jeg allerede har tenkt på det - at det går en nemesis gjennom livet, og særlig på skremmeområdet. Og med tanke på hvor morsomt det var å arrangere den slipknot-i-bodens-mørke-som-overrasker-Rikke, er det forsåvidt verdt det. Men det ironiske er at jeg tror jeg skvatt mer på høylys dag enn du gjorde den Halloween-kvelden.

rikke sa...

Du var jo ganske hemmelighetsfull den dagen, noe som er uvanlig for en som oftest kan leses som en lydbok på full guff, så ante meg vel at noe var på gang :)

Hanne sa...

Må jobbe med pokerfjeset, med andre ord. Ikke så lett for en som lever seg sånn inn i situasjonen at hun skvetter når hun skal skremme andre...

Jonas sa...

Takk for tipset, Rikke :D

Hanne sa...

Jonas: Neineineinei, Rikke er en patologisk løgner. Glem det!

rikke sa...

Bare hyggelig, Jonas. Kan også tippe om iPhone-appen Voices. Den kan hjelpe deg i denne sammenhengen.

(Ble ekstra vindictive av å bli kalt patologisk løgner offentlig. Backfiring, Hanne - booyah!)