onsdag 3. februar 2010

Hannes hårskole: Perling for svin


Lillesøster har fått nye hårperler og ny sveis å ha perlene i. Denne gangen valgte jeg en kombinasjon av cornrows og løse fletter, delt opp i to "lag". På den måten holder håret seg godt, samtidig som Lillesøster kan riste litt på flettene, noe som står høyt på bli-glad-lista hennes. Det ble ganske fint, ikke sant?

Det er ikke første gang frøkna har perler i håret, og jeg må tilstå at jeg har plundret en del tidligere for å få disse perlene inn på flettene. For noen av disse perlene har bittebittesmå hull! Og håret bøyer seg jo! Aaargh! Jeg er neppe den eneste som kløner med sånt. Derfor vil jeg dele min vidunderlige oppdagelse med verden.

Ta-dah: Den brillefine perledingsen!


Jada, den er i aller høyeste grad hjemmemekka av ståltråd (nå passer det å nynne MacGyver-temaet), men den fungerer utmerket. Jeg fikk ideen på Shuruba Hair Products & Accessories. Det er en nettbutikk med masse fristende produkter, men fraktprisen er hårreisende (pun intended). Litt tynn ståltråd er imidlertid både tilgjengelig og tilnærmet gratis, og dermed så den hjemmelagde perledingsen dagens lys. Som du ser, har den en løkke i den ene enden og er tvinnet i den andre.
Det er klask-meg-i-panna-enkelt.
Når man først kommer på det.
Og det kan ta litt tid, sånn erfaringsmessig.


Så er det bare å brette den ytterste delen av en hårlokk eller ei flette over løkka, tre ei hårperle over den andre enden, og that's a bingo!

Jeg tenkte at jeg skulle lage en hendig instruksjonsvideo for de som eventuelt er like detaljorienterte (les: tungnemme) som meg.
Dessverre kastet Lillesøster inn tålmodighetshåndkleet før jeg kom dit, så Barbie-dokka hennes måtte steppe inn som hårmodell på kort varsel.
I forfjamselsen glemte Barbie klærne sine, så det ble til og med litt utilsiktet toppløs-action.
Og ettersom jeg er hjemme alene og manglet en ekstra hånd eller to, måtte jeg sette kameraet på bordet og la det stå til på aller mest amatørmessige vis.
Vær overbærende, kjære leser.Lurt, ikke sant? Nå er det bare å perle i vei!

Har du noen sånne klask-meg-i-panna-så-greit-løsninger? Alle gode tips og innspill tas imot med takk og glede. La oss dele.

7 kommentarer:

Guro sa...

Fantastisk... har alltid klødd meg i hue på hvordan i all verden man får disse perlene inn på håret!!! kan jo ikke bare ha tre hårstrå i perlen heller, da blir det jo for det første veeeldig mye perler, og enda flere fletter!!! takk Hanne, nå vet jeg noen som blir glade hjemme!! ;)
Klem Guro ;)

Hanne sa...

Guro: Haha, ja - jeg har også klødd meg veldig i hue over dette perlegreiene. Så godt å høre at det er flere av oss, og at tipset kommer til nytte. :)

Metu sa...

Aha, det er slik det gjøres :D
Kul frisyre på lillesøster :)

Anonym sa...

Jeg er SÅ imponert! Har faktisk vært inne på siden din for å sjekke noe andre hårgreier for en stund siden - og tenkt; AJ, AJ den som var så flink...

Jeg derimot har overhodet ikke snøring på hår. Har aldri hatt det. - Verken mitt eget, eller andres i og for seg ;o)

Var i kontakt med en flott "kenya-dame" som skulle ha 500,- for å flette snuppa mi, og det synes jeg er rel. dyrt for slik en kortvarig glede, (les: smerte/pine).

SÅ IGJEN - DU ER GOD!!!!

-tonje-

Hanne sa...

Metu: Jah, er det ikke moro? Takk, hun er veldig fornøyd selv.

Tonje: Nå ble jeg litt engstelig for at jeg framstår som en slags ekspert eller superfrisørmamma, og det er jeg IKKE, altså.
Jeg har ikke hatt langt hår selv, og har aldri dillet med hår på verken venninner, småsøsken eller andre, så da vi fikk Lillesøster hadde jeg virkelig ikke snøring. Og fremdeles hender det rett som det er at Lillesøster ser...eh...spennende ut på håret. Type tova høysåte som skjuler en lekebil (helt sant!).
Men når jeg får til noe, er jeg jo snar med å skryte av meg selv, og derfor virker det kanskje noe mer imponerende enn det er grunn til. :)

Jeg synes for øvrig ikke det er så kjempedyrt med 500 kroner for en skikkelig flettejobb (av folk som virkelig kan det, vel å merke), men noen av disse proffene er nok hakket mer hardhendte enn du (og ikke minst snuppa) setter pris på.

Maria sa...

Er det ikke ubehagelig å sove på sånne fletter? For de sitter vel gjerne i i flere dager i strekken. Det ser ikke så godt ut, men ettersom cornrows er ganske utbredt er det kanskje ikke så ille som jeg forestiller meg?

Hanne sa...

Maria: Neida, det er ikke ubehagelig i det hele tatt med flettene, de ligger jo ganske så inntil hodet. Perlene ville nok vært vonde, men de tar vi selvsagt av om natta. Da kan vi variere farge og størrelse på dem etter den lille damens dagsform og prefereanser, også.