fredag 19. februar 2010

You may say I'm a dreamer

Jeg våknet i dag tidlig uten å huske hva jeg hadde drømt, men jeg hadde en lykkefølelse i meg, så jeg visste at det hadde vært noe fint.

Det er så deilig når følelsen fra gode drømmer henger igjen i kroppen utover dagen, litt som sånne fargede brilleglass som gjør at alle omgivelsene blir noen knepp lysere og finere. Sånn har det vært i dag, og at det er vinterferie i ei uke nå, legger ikke akkurat noen demper på sinnsstemningen.

Man kan ikke anstrenge seg for å huske drømmer, da smetter de bare unna. Men noen ganger dukker det opp et ord eller en gjenstand i løpet av dagen, og ping!, så står hele drømmen tindrende klart for en. Det skjedde nettopp. Jeg leste ordet dokumentkoffert, og ping!
Der husket jeg hele greia:

I natt drømte jeg at jeg fikk en kjempestor og litt gammeldags dokumentkoffert. Og i drømmen ble jeg skikkelig, boblende lykkelig for endelig å eie en sånn. Jeg satt på toget med den nye dokumentkofferten min på fanget og var så himla glad. Jeg gløttet til og med litt bort på sidemannen min, og smilte selvgodt fordi min koffert åpenbart var mye finere enn hans.

Jepp, det var den mystiske og ukjente drømmen.
Du verden, så poetisk. Dokumentkoffert.
Jaja. Fin dag, i hvert fall.

8 kommentarer:

k sa...

Haha, det eneste som mangler nå er at du faktisk FÅR en slik dokumentkoffert :-)

Hanne sa...

Det hadde vært skummelt. Ikke bare fordi jeg slett ikke ønsker meg noen dokumentkoffert. :)

Torilpia sa...

Kanskje symboliserer den noe annet som du veldig gjerne vil ha .. kanskje var det innholdet som var viktig?? Drømmer er spennende.

Ha ei super ny uke!

Trine s sa...

Åh men skikkelige dokumentkofferter er jo så spennende! Hva som helst kan skjule seg der inne. Alt fra seriøse aksjepapirer og investoroversikter til donalblader du skal lese i lunsjen hehe

Toril sa...

Tenke koffert- drømme koffert... Ingen andre som ser en sammenheng her?!

Hanne sa...

Torilpia: Jeg kan ikke huske at jeg var noe opptatt av innholdet. Men ifølge denne linken kan det tolkes som dette:

"To see or carry a briefcase in your dream, represents your level or preparedness in some situation or circumstance. It also refers to your concerns and worries about work and travel."

Hanne sa...

Trine s: Du har rett i at man kan putte mye rart i en dokumentkoffert, men jeg ønsker meg ikke en allikevel, for jeg kan putte mye rart i veska jeg allerede har, også. :)

Toril: Hehe, du sverger til Freud, med andre ord? Jeg ventet nesten på at noen skulle nevne den muligheten, men dette var altså en _dokument_koffert, ikke en helt vanlig en. Og det er sikkert viktig. Tror jeg.

Toril sa...

Siden jeg i utgangspunktet ikke forstår hva koffert har med saken å gjøre, kan jeg overhodet ikke forstå at det skal være noe annerledes med en dokumentkoffert og en vanlig koffert. Bortsett fra at det må ha noe med jobben å gjøre, selvfølgelig;-)